Elkaar het beste wensen, vuurwerk afsteken, mooie voornemens bedenken, champagne drinken en jezelf volproppen met oliebollen. Misschien klinkt het allemaal een beetje cliché maar mijn oud en nieuw gaat er ook dit jaar zo uitzien.

Klein of juist groot?

Elk jaar sta ik weer voor de afweging, kies ik voor een groot feest of ga ik voor kleinschalige gezelligheid met Oud en Nieuw? Grote feesten met Oud en Nieuw hebben mij vaak teleurgesteld. Ze voldeden niet aan mijn verwachtingen. Het was te druk, te warm, te duur of slechte muziek. Je moet lang wachten op je drankje of je staat 20 minuten in de rij voor de wc. Ik vind een groot feest dus geen garantie voor een leuke avond. Ik kies dit jaar voor knusheid en gezelligheid bij iemand thuis. Samen met mijn beste vriendinnen en vrienden! Van ten voren gaan we heerlijk met elkaar eten om vervolgens met z’n allen knallend het nieuwe jaar in te gaan.

Twaalf uur

Het aftellen naar het nieuwe jaar, blijft voor mij het hoogtepunt van de avond. Natuurlijk doe je dat met een glaasje Champagne in je hand. Tegen die tijd is de avond al eventjes bezig, dus is de kans groot dat het niet het eerste glas alcohol is wat je drinkt. Omdat het feestje bij iemand thuis is, is het handig om gebruik te maken van kunststof servies. De kans zit er wel degelijk in dat er anders dingen gaan breken. Een wegwerp Champagne glas kan misschien een beetje armoedig overkomen, maar de kunststof (herbruikbare) Zak! Designs Dot Dot glazen zien er alles behalve armoedig uit. Met deze glazen drink je Champagne in stijl en is het tegelijkertijd erg praktisch. De glazen hebben een klassieke vorm en zijn vaatwasser bestendig. Voor mijn vriendengroep zijn deze glazen uitermate geschikt.

 Wensen

Verder mag aan het twaalf uur moment het vuurwerk natuurlijk niet ontbreken en wat ik ook elk jaar doe is de Chinese wensballon opsteken. Voor mij draait Oud en Nieuw ook wel een gedeelte om het doen van nieuwe wensen en goede voornemens. Ik bedenk me wat ik komend jaar anders ga aanpakken in tegen stelling tot het afgelopen jaar, waar ik van geleerd heb en tot slot wat ik precies weer het zelfde ga aanpakken. Mijn belangrijkste wens schrijf ik dan op mijn wensballon en laat ik de lucht in gaan samen met de ballonnen van mijn vrienden. En dan natuurlijk maar hopen dat mijn wens komend jaar in vervulling gaat.

 

Liefs, Charlotte