Word jij de Sints’ nieuwe Pieterbaas?

De tijd van Sinterklaas nadert. Kinderen komen zoals ieder jaar sinds september al in aanmerking met de beruchte pepernoten en mogen in november eindelijk weer hun schoen zetten en krijgen ze sinterklaas cadeau.Wat een feest voor de kinderen! Om dit hele sinterklaasfeest compleet te maken heeft het Archeon zijn beste beentje voor gezet. Vragen als; ‘’Mama, waar logeert Sinterklaas?’’ kunnen nu beantwoord worden. Archeon opent de deuren van de spectaculaire Sinterklaas-stad!

Logeerplek

Bezoek tijdens 24 óf 25 november of 1 óf 2 december, de logeerplek van Sinterklaas en zijn Pieten. Je kan in de Stad van Sinterklaas het veelbelovende huis van de Sint en zijn Pieten komen bewonderen. Zijn schrijfkamer, slaapvertrekken, inpakkamer en pepernotenfabriek zullen hier allemaal aanwezig zijn. Naast deze prachtige ruimtes, zal je door vele pieten liefdevol ontvangen worden.Onder andere: de Smidpiet en de Bakkerspiet zullen hard aan het werk zijn op deze sprookjesachtige plek in het historisch museum.

Voorbereidingen pakjesavond

Natuurlijk is er niets leuker dan dat je Sint en zijn Pieten mag helpen met de voorbereidingen voor de pakjesavond. Kinderen kunnen uitgebreid genieten van allerlei leuke taakjes zoals rijmpjes maken, pakjes leren gooien en pepernoten bakken. Uiteraard zal er een leuke beloning op de kinderen staan te wachten nadat zij Sint zo goed geholpen hebben. Sinterklaas zal aan het einde van de dag op zijn schimmel langs rijden en vol trots de pietendiploma’s
uitreiken.

Pietenactiviteiten

Voor de kinderen zal dit een dag worden om nooit te vergeten. Naast deze Pietenactiviteiten kunnen zij ook kaarsjes maken, vilten en kalligraferen. Groupon heeft een waanzinnig leuke aanbieding voor deze fantastische ervaring. Voor twee toegangskaarten betaal je namelijk maar €14,- en voor vier kaarten €26,-. Dat is meer dan 50 procent korting! Dus grijp je kans en ga snel naar Groupon. Pak deze sublieme aanbieding en bezorg je kinderen een geweldige Sint-en-Pietendag!