Ik ben altijd al dol geweest op het krijgen en het geven van cadeautjes. Voor mijn zesde verjaardag vroeg mijn moeder wat ik wilde krijgen, en mijn antwoord daarop was: ‘veel’. De waarde van cadeautjes daarentegen interesseert mij niet. Het is de verrassing die telt, de spanning die je voelt wanneer je het inpakpapier losscheurt of wanneer je een deksel van een doosje haalt.

Het allermooiste cadeau

Hoe leuk het krijgen van cadeautjes is heb ik ook de afgelopen weken weer mogen ervaren. Zeven weken geleden kregen mijn man Henk en ik het allermooiste cadeau wat wij ons maar konden wensen: een prachtige en gezonde dochter genaamd Bente. Sindsdien is er nog geen dag voorbij gegaan dat wij niet verrast werden met talloze kaartjes met gelukwensen voor de toekomst en van veel mensen een kraamcadeau.

Geboortekaartje Bente

Cadeaus via de post

Stuk voor stuk zijn de cadeautjes een hele verrassing. Zo stuurde een neef van Henk via Greetz een roze knuffelkonijn, werd er een slaapzak met Bentes naam bezorgd, kwamen vrienden een grote knuffelbeer met daarop Bentes naam en geboortedatum brengen en kregen we van de ouders van Henk een tiendagenpakket. De eerste tien dagen na de geboorte van Bente mochten we iedere dag een cadeautje uitpakken: een pak luiers, een zelfgebreid vestje, een cadeaubon voor een babyspeciaalzaak, een dobbelsteen waarmee we uit kunnen vechten wie van beide Bente moet gaan verschonen, een prachtige houten puzzel, en nog veel meer!

Cadeautje voor Bente is een cadeautje voor ons

Het is fantastisch om te zien hoeveel moeite onze vrienden en familie gedaan hebben om ons te voorzien van de leukste cadeaus voor Bente. Ieder cadeautje dat uitgepakt wordt voelt weer als een cadeautje voor onszelf, terwijl de cadeaus toch echt allemaal voor Bente bedoeld zijn!

Vijf vriendinnen

Hoe leuk ik het ook vind om cadeautjes te krijgen, na zeven weken (waarin ik ook nog eens mijn eigen verjaardag heb mogen vieren en dus wéér verwend werd) vind ik het ook wel weer eens tijd om zelf cadeautjes uit te gaan zoeken. Gelukkig heb ik drie vriendinnen die de komende tijd een kindje verwachten en nog eens twee vriendinnen die kortgeleden hun zwangerschap wereldkundig maakten. Ik kan niet wachten tot de eerste baby geboren wordt. Dan mag ik weer eens moeite doen om een passend cadeau uit te zoeken!