Kraamcadeaus meisje; het is toch altijd wel weer moeilijk om iets origineels te verzinnen als kraamcadeau. Geen nood; wij geven je wat handige tips! Heb je binnenkort een babyshower of ga je op kraambezoek? Check dan hier de leukste kraamcadeaus  voor meisjes. Duurzaam, origineel en lief. Zoek je ook nog een origineel cadeau voor een jongen? Bekijk dan onze kraamcadeaus voor jongens.

Kraamcadeaus met eigen naam

Bij een kraamcadeau met naam voor een meisje kun je denken aan een geschenk met de eigen naam van het kindje. Bijvoorbeeld op een kinderbestek of rompertje. Eventueel kun je er ook de geboortedatum van de kleine bij zetten, dit maakt het nog specialer. Het zijn allemaal erg originele cadeautjes en ook erg leuk om te geven.

Voor de kinderkamer

Je kunt ook wat moois voor de kinderkamer kopen en daar de naam op laten zetten. Kies een cadeau wat bij jouw budget past, maar waar je zelf ook een goed gevoel bij hebt. Een kraamcadeau meisje met liefde en aandacht uitgekozen is een geslaagd cadeau.

Babykleertjes

Babykleding

Wil je babykleding geven, dan kun je beter niet de kleinste maatjes kopen. Daar zijn de baby’s snel uitgegroeid. Bovendien hebben de meeste ouders al een voorraad. Koop eigenlijk ook niet te groot, want dan kan het nog wel een jaar duren voordat de kleine meid het aan kan en zit je misschien weer met een verkeerd seizoen qua weer. Maten waar baby’s vaak een langere periode in kunnen, zijn 68 en 74/80.

Handige cadeaus

Je hoeft natuurlijk niet altijd origineel met jouw cadeau te zijn, soms wil je ook gewoon een handige kraamcadeaus geven; cadeaus die langer mee gaan. Dit type is dan ook bedoeld om het leven van de ouders makkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luiertassen, hydrofiele doeken of iets voor de buggy.

Samen een kraamcadeau geven

Sommige geliefde cadeaus zijn best duur, zoals een kinderstoel of misschien zelfs een kinderwagen. Een geschenk waar je de nieuwe ouders heel blij mee maakt, maar wat natuurlijk erg duur is. Als je toch zoiets wilt geven, denk er dan eens over na om het met een groepje te geven. Bijvoorbeeld een groep collega’s of vrienden van de sportvereniging.

Image Credits: Pexels.