in

Kraamcadeaus waar moeders écht blij van worden

Na negen maanden zwangerschap is je pasgeboren baby natuurlijk het ultieme kraamcadeau. Je hebt er best even op moeten wachten, maar eindelijk kun je je kindje vasthouden! Zodra dit goede nieuws uitlekt, komt er al gauw een stroom kraambezoek op gang. Eerst komen ouders en schoonouders op visite en je broers en zussen willen de baby het liefst ook zo snel mogelijk bewonderen. Zijn de geboortekaartjes verstuurd? Dan kun je daarna een hoop andere belangstellenden verwachten. Vrienden, familie, kennissen, buren, oud klasgenoten, collega’s, iedereen deelt graag mee in de feestvreugde van jouw gezin. En als kersverse mama vind je dat natuurlijk hartstikke gezellig!

Kraamvisite

Met al die visite komt in de meeste gevallen ook een kraamcadeau mee. Ik ben gek op cadeaus en keek hier na mijn bevalling stiekem best wel naar uit. Voor wie suggesties vroeg had ik online een handig verlanglijstje voorbereid waar de kraamcadeaus keurig konden worden afgestreept. Maar lang niet iedereen bekijkt zo’n lijstje. Veel mensen hebben zelf een idee voor een kado en kiezen op eigen houtje iets voor je baby uit.

Er zijn vast genoeg vrienden die de kraamvrouw zo goed kennen dat ze met hun kraamcadeau een schot in de roos hebben. Maar vaak worden er ook kraamcadeaus gegeven die helemaal niet in de smaak vallen. Seizoensgebonden kleding die precies in de verkeerde maat is (zomerjurkje in de maat die je baby in de winter draagt), rompertjes in een kleur die je spuuglelijk vindt en accessoires voor de babykamer die enorm misstaan in het zorgvuldig uitgekozen interieur. Zonde van het geld. En als de kraamvrouw het kado niet durft te ruilen, belandt het waarschijnlijk ongebruik in de kast.

Hoe je een kraamcadeau kiest dat wél in de smaak valt? Hier een paar handige tips voor kraamcadeaus waar moeders écht blij van worden:

Kraamcadeaus kopen? Check het verlanglijstje!

Is er een verlanglijstje? Gebruik het! Koop iets van het lijstje en streep het netjes af om dubbele kado’s te voorkomen. Geen lijstje? Vraag de (toekomstige) kraamvrouw wat ze nog nodig hebben voor de baby. Wij hebben een lijst met kraam gemaakt waar ze uit kan kiezen.

Een kraamcadeau dat altijd goed is

Cadeaubonnen. Ik weet het, niet altijd het meest originele kado om te geven, maar wel een kraamkado waar je een kraamvrouw veel plezier mee doet! Zo kan ze op een zelf gekozen moment heerlijk op jouw kosten shoppen voor haar favoriete baby items. Daar zou je toch zelf ook gelukkig van worden?

Kraamcadeaus voor de peutertijd

Waar je bij het kiezen van babykleding nogal met smaak te maken hebt, zit je met speelgoed al snel goed. Hoewel een baby in het begin met enkele speeltjes al meer dan tevreden is, komen er later tijden aan waarin het speelgoed niet is aan te slepen. Met speelgoed dat naast leuk ook nog eens goed voor de ontwikkeling is scoor je extra punten. Minpunten scoor je met speelgoed dat wel leuk is, maar verschrikkelijk veel (of irritant) geluid produceert.

Unieke en originele kraamkado’s

Weg met de 20-in-een-dozijn-kado’s. Ga voor unieke gepersonaliseerd kraamcadeaus met de naam en/of geboortedatum van de baby er op. Gepersonaliseerde kado’s komen in allerlei soorten en maten: boekjes waar de hoofdpersoon de naam van de baby heeft, meubeltjes, kleding. Extra leuk is dat je aan zo’n kado kunt zien dat er tijd en moeite in is gestoken om een gepersonaliseerd kado te vinden.

Heb jij ook nog tips voor kraamcadeaus waar moeders écht blij van worden? Deel ze hieronder in een reactie!

What do you think?

DIY; Een persoonlijk ”Wie ben ik” spel

8x dagje uit naar Dolfinarium