in

De bekende speelgoedblokjes: LEGO

Iedereen kent ze wel, die bekende speelgoedblokjes: “LEGO®”. Iedere keer kan een set weer uit elkaar worden gehaald en weer opgebouwd worden. Ze zijn er voor jong en oud en wanneer je eenmaal gebouwd hebt wordt het steeds leuker.

LEGO DUPLO®

Het is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor de ontwikkeling, met name jonge kinderen kunnen vanaf ongeveer 1,5 jaar beginnen te spelen met LEGO DUPLO stenen en speelsets. Het begint vaak met stapelen van blokken en naarmate de fijne motoriek beter wordt gaat dit steeds soepeler en komen de eerste bouwwerken tot stand. De onderwerpen en met name de dieren in de duplo sets zijn heel herkenbaar en bieden veel speelplezier.

LEGO 4+

LEGO 4+ is dus speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 7 jaar. Voorheen heette het LEGO Juniors, maar nu zijn het setjes in de bestaande thema’s met de aanduiding 4+. De setjes bevatten wat grotere onderdelen dan bij de normale LEGO, maar ze zijn gedetailleerder dan de Duplo serie. Onder deze reeks zijn diversen kleine gebouwen en voertuigen te vinden die garant staan voor uren lang speel- en bouw plezier!  De sets zijn gebaseerd op populaire dingen als de brandweer en politie, maar ook piraten, Spiderman, Batman, Ninjago en Friends komen voorbij in het assortiment.

LEGO®

Wanneer de kinderen wat ouder worden en naar school gaan komen de kleinere LEGO stenen om de hoek kijken. Deze LEGO-sets zijn veelal gebaseerd op thema’s die kinderen aanspreken omdat ze ermee in aanraking zijn gekomen door films op televisie en/of via vriendjes en vriendinnetjes op school. Deze LEGO-sets zijn erg gedetailleerd en spreken vaak tot de verbeelding. Enkele voorbeelden zijn LEGO City: de brandweer of de politie, Creator of Technic. Op deze manier ontdekken ze allerlei werelden en kunnen zij hun fantasie de vrije loop laten door hun eigen wereld bouwen of bestaande sets om te bouwen tot andere bouwwerken.

LEGO-figuren

Vanaf een jaar of 8 kunnen de technisch onderlegde kinderen zich helemaal uitleven met LEGO Technic. Er kunnen bijvoorbeeld vrachtwagens, vliegtuigen, kranen en raceauto’s tot in detail (na)gebouwd worden. Met tandwielen en hefbomen kunnen ze ook allerlei functies verrichten. Daarnaast heeft LEGO Power Functions ontwikkeld om alle machines tot leven te wekken door ze op afstand te besturen of te kunnen roteren. Ze kunnen zelfs gekoppeld worden aan de computer. Maar LEGO gaat nog veel verder. Je kan bijvoorbeeld ook minifiguren verzamelen. Speciale LEGO-figuren zijn puur gemaakt, omdat het leuke kleine poppetjes zijn. De figuren komen uit uiteenlopende thema’s en worden met name door de jeugd veel geruild om de collectie compleet te maken. Inmiddels zijn er al meer dan 100 figuren in omloop.

LEGO Exclusives

Ook aan de wensen voor de oudere jeugd en volwassenen komt LEGO tegemoet. Zelfs als je wat ouder ben kan LEGO je vaak niet loslaten. Hiervoor heeft LEGO het thema LEGO Exclusives ontwikkeld. Deze sets zijn veelal vanaf 14 jaar en bestaat vaak uit duizenden onderdelen. Diverse onderwerpen staan centraal zoals de Eiffeltoren, Tower Bridge en veel geschiedkundige onderwerpen.

Kortom, jong of oud, LEGO is er voor iedereen en het blijft gewoon leuk die steentjes te stapelen tot fantastische bouwwerken.

 

Image Credits: Pixabay.

What do you think?

lucardi armbanden kadoset

Review | Luxe armbanden van Lucardi

Kerstcadeaus koop je bij fonQ