Een iPhone-wereld: miljoenen mensen zijn al trotse bezitter van deze smartphones. Toch zijn er maar een paar die geheime doorgangen hebben ontdekt. Laten wij nu ook enkele ontrafeld hebben. Alles om het leven een stuk makkelijker te maken. 6 life hacks voor de iPhone 6.

Life hacks voor de iphone

Deze onderstaande mini-wonders zijn van toepassing op alle iPhones, maar waarom zou je niet de blits maken met het nieuwste lid van de Apple-familie: de iPhone 6.

1. Reizen en besparen

Daar sta je dan in Khao San Road, een beroemde en beruchte straat in Bangkok, op zoek naar je hotel waarvan je weet dat het in een zijstraatje ligt. Je hebt er alleen niet op gerekend dat Bangkok zo hectisch is. De drie Thaise mannen aan wie je de weg vroeg, sturen je allemaal een andere kant op. Dan zou je willen dat je op de hoogte was van deze life hack.

Als je in het buitenland bent, kun je gebruik maken van Google Maps in een offline modus. Hier volgt het stappenplan:

  • Open de Google Maps app
  • Ga naar de plek waarvan je de kaart wil gebruiken/bewaren
  • Tap nu het zoekveld en kies de optie: kaart opslaan voor offline gebruik
  • Log in met je Google account, anders kun je de kaart niet opslaan
  • Zoom uit tot je het oppervlakte hebt dat je wil hebben
  • Klik op Opslaan om de kaart te bewaren

Met het geld dat je hiermee aan onnodige kosten bespaart, kun je een nieuwe iPhone6 kopen.

2. Step your selfie game up

Maak nu foto’s en video’s met behulp van je iPhone oordopjes. Klik op het ‘omhoog’-volume knopje op de oordoppen terwijl je telefoon in de cameramodus staat; zo maak je foto’s en selfies.

Tip: plug wel je oordopjes in je telefoon, anders werkt het niet.

lifehack1

3. Rekenwonder

Bij het rekenmachientje op je telefoon, hebben wij ook twee hacks ontdekt. Heb je per ongeluk een extra cijfer ingetoetst, dan hoef je niet opnieuw te beginnen. Maar wat doe je dan? Swipe heel simpel van rechts naar links of van links naar rechts bij het getal om het laatste cijfertje weg te halen.

Oké, de tweede hack is nog simpeler: draai de calculator een kwartslag. Nu heb je een grafische rekenmachine. Voor het geval je wilt uitrekenen wat 3log(81) is.

4. Een beetje privacy

Je laat je collega net een foto zien van je nieuwe auto en precies op dat moment komt een WhatsApp-notificatie binnen van je vriend: “Zit die trut nog naast je?”. Om zulke awkward situaties te voorkomen, kun je de banner notificatie wegswipen. Snelheid is hier wel van belang!

5. Een tikje helpt

Online shoppen op de laptop? Waarom? Als je lekker op je iPhone 6 op een webshop schoenen bekijkt en ergens op pagina 50 aanbeland bent, maar toch die schoenen op de eerste pagina wilt, heb je geen zin om helemaal naar boven te scrollen. Dan geef je de bovenste balk een tikje, zo ben je meteen bovenaan de pagina.

6. Het is zo heet/koud

Tegenwoordig hoef je nooit meer graden in te toetsen. Wil je laten weten dat het hier 37 graden is, dan hou je het cijfer 0 een paar seconden ingedrukt en ziehier: het icoontje voor graden.

Bonus life hack:

Misschien is dit geen life hack, maar grappig is het zeker. Vraag aan Siri: What is zero divided by zero? Haar antwoord is lachwekkend en een beetje beledigend. Bedankt, Siri.

Image Credits: Pixabay.