in ,

Hoera, Astrid 12,5 jaar in dienst

Wist je dat mensen gemiddeld 9 jaar dezelfde baan hebben? Of voor dezelfde baas werken? Best knap vind ik, het langst waar ik ooit ergens gewerkt hebt, is 4 jaar. Dat mensen hun hele leven lang voor dezelfde baas werken, is voor mij iets onwerkelijks. Voor mijn moeder ook, denk ik, maar deze maand is ze toch alweer 12,5 jaar in dienst bij haar werkgever!

Trots en bonus!

En dat vertelde zij mij een paar weken geleden trots, volgens mij was het rond kerst. Dat ze 1 januari alweer 12,5 in dienst is én dat ze een leuke bonus krijgt! En dat ze van die bonus een Samsung Galaxy Mini gaat kopen, beste een leuk cadeau 12,5 jaar in dienst!! Natuurlijk waren wij helemaal verontwaardigd; ze heeft al een Samsung telefoon, een Samsung Galaxy tablet en twee e-readers! Best leuk, een moeder die met haar tijd mee gaat, maar wat moet je met een mini tablet, als je ook je kinderen lekker mee uit kunt nemen (om zo maar iets te noemen)!

jubilaris

Receptie

Ze vertelde ook dat ze naast haar bonus voor een receptie kon kiezen, zodat collega’s en bewoners (ze werkt in een verzorgingstehuis) haar konden feliciteren. Maar daar had ze geen zin in, ze houdt er niet zo van om in de belangstelling te staan. Prima, dat kan natuurlijk. En die bonus is toch sowieso mooi meegenomen?

Ik stond dan ook wel even raar te kijken toen mijn moeder van de week, een beetje beledigd vroeg of ik niet wat vergeten was! Euh… nee?
Nou, blijkbaar wel dus, want die dag ervoor had ze haar receptie op het werk gehad en was ze heerlijk in het zonnetje gezet! Taart, een grote bos bloemen, leuke kado’tjes en mooie woorden van de manager; allemaal om te vieren dat Astrid al 12,5 jaar in dienst is!

Te laat… maar van harte!

Maar ok, ik had die dag dus niets van mij laten horen. Ik ben mij nog steeds van geen kwaad bewust; want ik weet écht zeker dat ze heeft gezegd dat ze de receptie niet wilde! Dat verandert natuurlijk niets aan het feit dat ik wel supertrots op mijn moeder ben! Ze werkt in een verzorgingstehuis en heeft iedere week sowieso twee nachtdiensten; ik zou geen week met haar kunnen ruilen! Iedereen weet dat het werken in de zorg zwaar is en alleen nog maar zwaarder wordt; alleen daarom al alle respect. En als je het 12,5 jaar bij dezelfde werkgever uithoudt, ook respect!

Daarom lieve mam, van harte gefeliciteerd met jouw 12,5 jubileum! En er is een kado’tje onderweg 🙂

Voor de nieuwsgierige onder ons; het is een mooi hart van chocolade om haar ‘Van Harte’ te feliciteren!

P.S. Leuk detail , ik ‘werk’ inmiddels 6 jaar voor mijzelf, dus ik ben al het meest lang mijn eigen baas! En die 12,5 jaar ga ik ook wel halen!

hart-van-chocolade

What do you think?

Mooi roze is niet lelijk

Valentijn Gadgets