Speciaal voor ons schreef Jenny een review over de Mommy Measure! Benieuwd wat ze er van vind?

Op het moment ben ik zwanger van ons derde kindje en we genieten er net zoveel van als van de andere twee zwangerschappen. Het is natuurlijk wel een hele andere ervaring om van de eerste zwanger te zijn of  van de tweede of derde. Het is allemaal niet zo nieuw meer en je weet over het algemeen wel wat je te wachten staat. De tijd gaat ook een stuk sneller en je vergeet nog wel eens stil te staan bij dat wondertje. Maar hoe dan ook blijft het speciaal om zo’n kleintje weer bij je te mogen dragen en genieten dan ook zeker weer.

Originele kadootjes

De kadootjes en kaartjes die we krijgen nu we zwanger zijn van de derde is ook een stuk minder. Daarbij zijn de kadootjes die we krijgen ook een stuk minder origineel. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de “originele” kadootjes eigenlijk ook wel ken.  Natuurlijk  blijft het leuk om kadootjes te krijgen en zeker nu we na twee jongen een meisje krijgen. Opeens is alles roze en dat is al heel anders, maar toch zie je vaak de dezelfde dingen weer voorbij komen. Maar toch werd ik ook deze  keer weer verrast door een kadootje wat ik nog niet eerder voorbij heb zien komen.

De Mommy Measure

De Mommy Measure lag opeens bij ons in de brievenbus. Helemaal blij verrast ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Ik had nog helemaal geen buikje, dus er was nog weinig te meten, maar er was wel al genoeg te melden. Op de meetlint kun je namelijk niet alleen de groei van je buik bij houden, maar ook de mijlpalen tijdens de zwangerschap. Als eerste heb ik dan ook opgeschreven dat de eerste termijn echo er helemaal goed uitzag en we het tweede termijn met een gerust hart in konden gaan.  Wat is het toch heerlijk om dat gewoon te kunnen melden. Er is nog weinig te zien, maar je voelt en maakt al zoveel mee. De weken erna heb ik bij elke mijlpaal, zoals het nieuws melden aan de buitenwereld, de twintig-weken echo, en het nieuws dat we een meisje krijgen, de meetlint erbij gepakt. Maar ook gewoon tussendoor hebben we de meetlint er af en toe gewoon eens bij gepakt. Vooral onze oudste zoon vind het maar wat interessant wat er met mama’s buik gebeurd nu er een baby in groeit. In het begin gaan de centimeters nog niet echt hard. Alhoewel je soms zelf weinig merkt van de groei zegt de meetlint vaak toch iets anders.

mommy measure 3

Aftellen

Nu we de 30 weken zijn gepasseerd schieten de centimeters de lucht in. Het is zo grappig om te zien en een unieke manier om je zwangerschap en de mijlpalen die hier bij horen bij te houden. Het enige wat ik echt heel jammer vind is dat ik de mommy measure bij mijn twee vorige zwangerschappen niet had. Het lijkt me geweldig om de linten naast elkaar te kunnen houden om ook de groei met de andere kindjes te kunnen vergelijken. De komende weken word het aftellen. Ik ben benieuwd of er nog veel centimeters bij gaan komen. Ik hoop het eerlijk gezegd niet, maar voor de meetlint is het natuurlijk wel weer leuk om wat bij te schrijven. Na de bevalling kun je hetzelfde meetlint ook gebruiken om de groei van je kindje bij te houden en de mijlpalen en bij te schrijven van het eerste jaar. Uit ervaring weten we dat het eerste jaar voorbij vliegt. Wij gaan voorlopig dus nog even door met meten!