Er is een oud gezegde dat luidt “Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken”. Ik ben het daar helemaal mee eens, maar dat houdt niet in dat cadeaus niet voor pittig ongemakkelijke momenten kan zorgen. Lees mee met deze ongemakkelijke kado momenten!

Wat is het

‘Bedankt voor het… euh…’, ja wat is het kado eigenlijk dat je krijgt? Is het een vaas, kun je er uit drinken, is het art? Bij sommige kado’s weet je het gewoon niet en dat is best lastig!

Drie keer dubbel

Sommige kado’s zijn populair om te geven; bijvoorbeeld dat setje bij de Kruitvat dat zo leuk was ingepakt. Op zich geen probleem, maar als je ziet dat er nog twee mensen zijn die het al kado hebben gekregen… beetje knullig. Voor de gever en de ontvanger!

Ongepaste kado’s

Het kan best grappig zijn om een sexueel getint kado te krijgen, maar echt niet altijd! Misschien vind je het geen probleem als je alleen met vrienden bent, maar als jouw oma, je baas of jouw (schoon)ouders er ook bij zijn, dan is de kans groot dat het kado niet meer zo gewaardeerd wordt. Daarbij houdt echt niet iedereen van zulke kado’s; hou daar rekening mee!

Verkeerde verwachtingen

Zie je het al voor je? Jij hebt een leuke sleutelhanger voor je vriendin gekocht en de verkoper doet het in een leuk doosje. Vervolgens verras jij jouw vriendin ermee, die rood aanloopt en je gelijk in je armen vliegt, terwijl ze roept ; ‘Ja, ik wil!!’ Ja, je wilt die sleutelhanger? Blijkbaar dacht zij dat er wat anders in zat en de teleurstelling zal alleen maar heel groot zijn…

Veel te gul

Ok, het is jullie jubileum en jullie hebben een kado’tje voor elkaar gekocht. Jij hebt zijn favoriete cd gekocht, omdat je weet dat hij van die zanger houdt. Hij blijkt het kado wat serieuzer aangepakt te hebben, door middel van een mooie armband die zeker €300,– gekost moet hebben. Daar sta jij dan met je cd’tje…

Sommige momenten zijn gewoon lastig, maar onthoudt goed; het is de gedachte die telt!