Wat is nu een leuk cadeau voor moeder & kind? Rompertjes voor de kleine met een naam er op afgedrukt bijvoorbeeld. Babysokjes en babyschoentjes zijn natuurlijk ook erg schattig om te geven! Wij geven je een aantal handige tips voor het kopen van baby- en kinderkleding, zodat je zeker met het goede cadeau voor de dag komt!

Een maattabel voor baby’s en peuters

Allereerst is de juiste maat natuurlijk belangrijk. Er is een handige maattabel voor baby’s en peuters die je kunt gebruiken:

Leeftijd 0 tot 1 maanden / Lengte 50 cm / Maat 50
Leeftijd 1 tot 2 maanden / Lengte 56 cm / Maat 56
Leeftijd 2 tot 4 maanden / Lengte 62 cm / Maat 62
Leeftijd 4 tot 6 maanden / Lengte 68 cm / maat 68
Leeftijd 6 tot 9 maanden / Lengte 74 cm / Maat 74
Leeftijd 9 tot 12 maanden / Lengte 80 cm / Maat 80
Leeftijd 12 tot 18 maanden / Lengte 86 cm / Maat 86

Kleding voor de iets oudere kinderen

Maar niet alleen wanneer er een baby geboren is, kan er kleding worden aangeschaft. Juist ook wanneer kinderen opgroeien zijn er talloze stijlen en trends waar je uit kunt kiezen. Daarmee doe je zowel het kind als de moeder een groot plezier. Koop je kleding voor kinderen, dan kun je bijna altijd beter iets 1 of 2 maten groter kopen. Kinderen groeien namelijk snel, hun ontwikkeling staat niet stil!

Houd rekening met stijl en gevoelens van kinderen

Ook de stijl waarin je kleding koopt is erg belangrijk. Zeker wanneer kinderen iets ouder zijn, gaan ze bewuster om met de kleding die ze dragen. Ze zullen sneller aangeven wanneer ze iets wel of niet willen dragen.

T-shirts met prints doen het meestal wel goed. Hier kunnen idolen van kinderen op staan. Voor meisjes is dat misschien wel Justin Bieber, terwijl dat voor jongens meer Superman kan zijn. Daarnaast zijn er veel merken met stoere kinderkleding, zoals Mexx.

Een perfecte combinatie van kleding

Een moeder doe je eveneens een groot plezier wanneer je rekening houdt met de soort kleding die je cadeau doet. Kleding moet namelijk wel enigszins te combineren zijn. Koop anders bij een mooi t-shirt ook direct een bijpassende spijkerbroek. Dan heb je een perfecte combinatie waarmee je zowel de moeder als het kind een groot plezier kan doen. Er zijn volop mogelijkheden waar je uit kunt kiezen!