De bel gaat. Het is de postbode. Eindelijk. Niet dat het zo lang heeft geduurd, maar ongeduldig dat we zijn. Als hongerige wolven kijken we verlangend naar het pakketje. De postbode maakt zich, met angst in zijn ogen, snel uit de voeten. Daar is ‘ie dan: de AEE MagiCam MD10.  

Een kleine cycloop, daar lijkt de camera op. Het eenogig apparaatje is klein, zo klein dat je je niet kunt voorstellen dat daar Wi-Fi, time-lapse, voice control en nog vele andere functies huishouden. Met een gewicht van 49 gram is de AEE MagiCam de kleinste en slimste van de wereld. Een compacte camera met een grote inhoud.

De verlossing op cameragebied

Je staat op een klif en probeert onhandig met je smartphone een foto te maken van jezelf en de omgeving. Met de AEE MagiCam komt een einde aan die ellende. Door de 8 megapixel camera en een beeldhoek van 136 graden schiet je prachtfoto’s om te delen met je vrienden en familie.

TIP: Maak een time-lapse van je video – zo lijkt het alsof alles heel langzaam gaat.

review1

Overal te gebruiken

Ben je een fervente freediver en duik je naar dieptes tot 20 meter, dan is de camera je nieuwe beste vriend. Je bevestigt de MD10 op een handige stick en met waterdichte behuizing wordt het fotograferen van de onderwaterwereld een makkie. Je kunt je professionele kiekjes afspelen op alle mogelijke schermen, zo kan iedereen meegenieten van je spectaculaire actiemomenten.

De camera is heel simpel in gebruik: er is een aantal knoppen op het apparaat zoals de Wi-Fi knop, aan/uit-knop, foto- en cameraknop. Als je de app downloadt en de handleiding leest, wordt alles meteen duidelijk. De gemaakte foto’s kun je makkelijk vanuit de app naar je inbox of dropbox sturen.

FIJN: De camera zit niet aan één telefoon vast, dat betekent dat de camera door Wi-Fi met alle toestellen contact kan maken. Zo kan je moeder ook foto’s maken van het concert van Gerard Joling.

Wi-Fi Camera

De actiecamera heeft een ingebouwde Wi-Fi hotspot, waardoor de camera tot 100 meter in het open veld bestuurd kan worden. Met de speciale app voor zowel Android als iOS kun je de instellingen van de camera aanpassen, video’s en foto’s maken, live meekijken met de camera en opnames opslaan en bewerken op je smartphone.

review

FIJN: De kleine camera heeft ook een functie fast shots te maken: heel snel achter elkaar foto’s maken.

De AEE MD10 camera heeft een batterij die ongeveer 2,5 uur een video opname kan maken. Wat een groot pluspunt van de camera is, is de voice-control. Bij een geluid van 75 dB begint de camera automatisch op te nemen en stopt na 3 minuten stilte.

Camera voor een leuk prijsje

Het prijskaartje van de camera is fijn. Deze compacte camera met de nodige accessoires en toevoegingen is al van jou voor 149,00 euro. En hier koop je ‘m.