Donderdag 17 april 2014. Daar stonden we dan; op Utrecht Centraal. Acht man verdeeld in twee groepen. Jongens tegen de meisjes. Wie zou deze wedstrijd winnen? Welk team wist als eerst de moord op de koffiebrander op te lossen? Je leest het in dit blog!

Ben je al nieuwsgierig geworden na het lezen van de bloedstollende inleiding? Zo spannend als het klinkt was het dus ook! Natuurlijk gingen wij geen echte moordzaak oplossen, maar was het een pakket dat we hadden gekregen van CityGoose! Het principe van CityGoose is simpel: je ontdekt op een leuke, avontuurlijke manier een stad. Door middel van een leuk, uitgestippelde wandelroute leer je de stad kennen op een hele nieuwe manier!

Wij moesten een moordzaak oplossen. Om het hele verhaal kort samen te vatten: de beroemdste koffiebrander van Utrecht is dood aangetroffen bij de Oude gracht, en aan jou om uit te zoeken wie het heeft gedaan. En waarom. Door de wandelroute en aanwijzingen te volgen kom je stapje voor stapje dichterbij de waarheid.

Ons avontuur begon op Utrecht Centraal, waar we even poseerde voor een fotootje voordat de groepen zich opsplitste. Iedere groep had een “politie dossier” in handen met daarin alle informatie over het misdrijf, verhoringen van verdachten en natuurlijk de map met daarop de route die je moest lopen. Zo beleefd als dat de heren waren, gaven zij de dames natuurlijk voorsprong (eigenlijk hadden we gewoon honger) Nadat we onze maag gevuld hadden met een voedzame maaltijd, bestaande uit enkele kroketten en frikandellen, liepen we naar het startpunt. Vanaf daar begonnen wij aan ons avontuur….

citygoose2

Ons voornemen was om de route zoals aangegeven af te leggen, maar na enkele opdrachten op de kaart besloten wij (de heren) om enkele punten over te slaan, omdat we dachten dat we daar alleen iets moesten lezen in het dossier… Een grote fout, zou later blijken. Ook snapte wij in eerste instantie niets van de aanwijzingen die werden gegeven. Daarom besloten we, om net zoals als de Cock en Vledder uit Baantjer, een drankje te gaan doen in het café. En inderdaad, na het uitgebreid doornemen van het dossier snapte we dan uit eindelijk wat er van ons verlangt werd.

De bedoeling was om de gehele route precies te lopen zoals aangegeven en de tijd te nemen om alle aanwijzingen en alibi’s door te nemen. Iets wat wij dus niet hadden gedaan. Na lang overleg besloten wij alsnog de route te lopen. Het duurde dan ook even voordat we op het eindpunt kwamen. En toen bleek dat we alsnog een flink aantal antwoorden miste, zakte de moed in onze schoenen… We hadden verloren! Gelukkig waren wij niet de enige bij wie de speurtocht niet helemaal geslaagd was. Zo hadden de dames ook niet alle antwoorden kunnen verzamelen (maar wel een flink aantal meer dan de heren). We hebben toen onze antwoorden met elkaar vergeleken en het antwoord op de website van CityGoose correct ingevuld!

Op het programma stond dat de speurtocht zo’n 2 á 3 uur zou duren, maar realiteit heeft ons geleerd dat je uitgebreid de tijd moet nemen om je “dossier” goed door te nemen en ook goed moet nadenken over de vragen, want wij zijn zeker vijf uur op stap geweest in de stad zelf. Neemt overigens niet weg dat het niet gezellig was, want er is niks leukers om met je collega’s een raadsel op te lossen. Goed voor de team-building bijvoorbeeld!

Wil je ook een van jouw producten laten reviewen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden!