Eerder schreven wij al dat we van Trendy Speelgoed de Exit Twist Trampoline mochten testen, super leuk! Inmiddels hebben wij het uitgeprobeerd en goed natuurlijk. Ben je benieuwd naar onze ervaringen met de Exit Twist Trampoline? Lees dan snel verder.

Lekker springen

Laten we eerlijk zijn; het maakt kinderen vaak niet zoveel uit hoe veilig of mooi de trampoline is, als je er maar op kunt springen! Logisch dat dat het eerste is dat ze doen. Ze klimmen er allebei snel op, al is het wel even lastig met het net. Kwestie van wennen, het moet juist ook niet te makkelijk zijn om er in en uit te gaan. Ryan is gelijk gek op de cijfers die op het dek staan en verzint zijn eigen spelletje, Alec doet meteen mee.

Met z’n tweeën of alleen

Ze kunnen prima met z’n tweeën tegelijk op de trampoline springen, als ze rekening met elkaar houden. Alec is toch wel een stuk groter, dus als hij op zijn volle sterkte gaat springen, dan is het voor Ryan lastig om zijn balans te houden. Dat ligt ook wel aan zijn leeftijd, als hij wat groter is dan zal dit veel makkelijker gaan. Met twee jongens gaat dus goed, maar ze vinden het leuker om alleen te springen. Logisch, want dan heb je meer ruimte en kun je meer trucjes uithalen. Vooral Alec probeert gelijk wat trucjes uit, zoals op zijn knieën springen en dan gelijk weer omhoog. Best lastig nog, maar oefening baart kunst. Je ziet dat het iedere dag een stukje beter gaat en dat is motiverend voor ze.

Spelletjes doen

De cijfers op het springgedeelte van de trampoline Exit Twist zijn zo leuk dat de jongens er de leukste spellen bij verzinnen. Bijvoorbeeld dat je alleen maar op bepaalde cijfers mag springen of juist niet. Ze hebben zelfs ‘stoelendans’ gedaan, dan zongen ze een liedje en als ze dan stopten, moesten ze snel op een cijfer zitten. Ja, wij zullen de spelletjes die ze verzinnen niet altijd begrijpen, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat zij plezier hebben. En dat hebben ze voor tien!

Verantwoord speelgoed

Of een trampoline verantwoord speelgoed is, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat begrijp ik ook wel, het kan ook best gevaarlijk zijn. Zo moet je niet met veel kinderen tegelijk op de trampoline springen, twee kinderen is wel echt de max. Ook is dat net gewoon echt een must; je moet er niet aan denken wat er gebeurt als ze van zo’n hoge trampoline vallen en er is geen net om ze tegen te houden. Maar met fietsen, steppen of zelfs rennen kunnen ook ongelukjes gebeuren, ik vind dat dat bij kinderen hoort. Wel blijf ik altijd in de buurt als ze op de trampoline zijn en wil ik dat ze het eerst zeggen als ze er op gaan.

Voor ons heeft de trampoline juist ook heel veel voordelen! Want wat zijn ze lekker in beweging, ze kunnen zich echt uitleven. De oudste gaat naar een logopediste en kan zelfs zijn oefeningen tijdens het springen doen. Ideaal, goed voor zijn spierspanning en zo worden de spreekoefeningen ook minder saai.

Waarom de Exit Twist Trampoline?

Het mag duidelijk zijn; wij zijn gek op de Exit Twist Trampoline. Maar waarom deze trampoline en niet een andere?

  • de maat van de trampoline, een doorsnee van 244 cm is ideaal. Ze zijn er ook groter, maar dat past minder in onze tuin. Een maatje kleiner is gewoon minder leuk; dan kunnen ze er ook zeker niet met tweeën op. Verder zijn deze vaak stugger en harder om op te springen, waardoor ‘kunstjes’ moeilijker worden.
  • de omkeerbare rand; je zult hem misschien niet zo vaak gebruiken, je kiest waarschijnlijk gewoon voor één kleur. Maar mocht je ooit van kleur willen wisselen, dan kan het wel!
  • het een degelijk trampoline, stevig en met een veilig vangnet. Dat geeft zekerheid en dat is een goed gevoel.

Als ik aan Alec en Ryan vraag waarom dit de beste trampoline ooit is, dan is het antwoord duidelijk. Door de cijfers! Dat maakt het springen nóg leuker voor ze!