Je kent het vast wel; vanaf het moment dat je iets via internet hebt besteld kun je niet wachten tot het eindelijk bezorgd wordt. Dat had ik dus ook met het fotoboek van Fotofabriek. Maar sneller als gepland lag het ineens in de brievenbus; jippie! Ben je benieuwd naar het resultaat?

Goed verpakt

Vorige week had ik het fotoboek van Fotofabriek gemaakt, lees hier hoe dit ging. Het was duidelijk zichtbaar dat het fotoboek van Fotofabriek binnen was, mooi die post wil ik natuurlijk niet laten liggen. Het fotoboek is goed verpakt in een stevige brievenbusdoos van karton en ook nog eens in plastic. Het fotoalbum is dus ook goed aangekomen, fijn. Want je wil toch geen vouwen of krassen in je fotoalbum. Snel blader ik het door, heerlijk om alle foto’s te zien!

Verrassing

Daarna roep ik Alec dat ik een verrassing heb. Hij lijkt niet zo heel enthousiast als ik het boek geef, maar begint direct de glunderen als hij ziet welke foto’s er in staan. Van de vakantie in Amerika! Op z’n gemak bladert hij door het fotoboek en vertelt zijn herinneringen bij de foto’s. Echt weer even terug naar die vakantie, die alweer ruim een jaar geleden was.

fotofabriek2

Met z’n allen genieten

Als later Leo en Ryan ook thuis zijn, kijken we nog een keer met z’n allen naar de foto’s. Grappig om te zien dat iedereen zijn eigen favoriete foto’s heeft en zelfs zijn eigen herinneringen bij de foto’s. Na het bekijken van de foto’s gaan we eten en natuurlijk gaat het gesprek over de vakantie waar het fotoboekje van is. Zonder vakantiefoto’s heb je de herinneringen ook wel, maar met foto’s erbij worden de herinneringen zoveel levendiger. Vooral ook voor kinderen. Ryan was nog geen 3 toen wij daar op vakantie gingen en door de foto’s merk je dat hij zich weer dingen herinnert en ook weer enthousiaste verhalen heeft.

fotofabriek

De kwaliteit van het fotoboek

Ook niet onbelangrijk; de kwaliteit van het fotoboek van Fotofabriek. Het is echt een prachtig fotoalbum met een mooie glimmende kaft. De pagina’s in het fotoboek zijn ook mooi en stevig; ik durf Ryan ook rustig alleen in het boek te laten kijken.

Tijdens het maken van het fotoboek, geeft de software aan wat de kwaliteit van de foto is. Hier moet je goed rekening mee houden, want ze hebben gelijk! Er was een foto waarbij aangegeven werd dat de kwaliteit niet goed was en deze foto is inderdaad wat korrelig. Je ziet het verder nog prima hoor, maar de foto is inderdaad minder scherp dan de rest van de pagina’s. Er waren ook een aantal pagina’s waarvan de kwaliteit acceptabel was, dus ook niet op z’n allerbest.

Tip; als de kwaliteit van je foto niet goed genoeg is, probeer hem dan wat kleiner in jouw fotoboek te gebruiken. Vaak is de kwaliteit dan beter.

Mooi cadeau

Natuurlijk is het leuk om een fotoalbum voor jezelf te maken, maar het is zeker ook leuk om er een cadeau te geven. Verras jouw familie of vrienden met een mooi en persoonlijk fotoboekje. Vertrouw mij; succes gegarandeerd!