Review matzwarte motorhelm

Steeds vaker zie je vrouwen op de motor voorbij scheuren: de bad-ass bikesters. In een leren jasje, bijbehorende broek en laarzen. Om het beeld compleet te maken: de helm die afgedaan wordt waarbij een bos haar onthuld wordt. Elisa, onze bikester-in-opleiding, heeft een AWAX matzwarte systeemhelm van Helmonline.nl getest.   

Review matzwarte motorhelm

Onze bikermouse from Capelle aan den IJssel, Elisa – wie de Bikermice from Mars niet kent: Googelen – is hard op weg om de Nederlandse wegen onveilig te maken met haar motorrijbewijs. Veiligheid staat natuurlijk hoog in het vaandel bij eenkadovoor.nl en wij willen alleen het beste van het beste. Begrijpelijk dat Elisa heel blij was dat ze de helm van Helmonline.nl mocht testenElisa.

De levering

Voor 23.00 uur besteld, betekent de volgende dag in huis. Helaas zat het weekend ons in de weg en had Elisa haar helm drie dagen later. En wat was zij blij! De matzwarte helm zat verpakt in een helmtas met daaromheen de doos van de helm. Al dit was weer verpakt in de verzenddoos, om beschadigingen te voorkomen. Fijn!

De helm zelf

Elisa: “De maat kiezen is altijd lastig. Het is namelijk moeilijk in te schatten hoe de pasvorm van de specifieke helm is. Gelukkig heeft deze matzwarte helm een fijne pasvorm en sluit daardoor goed aan op mijn hoofd. Wat ook fijn is, is dat er een zonnebril in zit. Ook al schijnt de zon in je gezicht, kun je goed zicht houden. Daarbij kun je je eigen zonnebril thuis laten. Gelukkig maar, een zonnebril dragen onder de helm is allesbehalve prettig. Het dubbele vizier van de AWAX systeemhelm is echt een groot pluspunt.”

review-helm

Stickers op de helm

De helm is matzwart en in het donker niet goed te zien. Door de reflecterende stickers, die je erbij krijgt, kun je de helm ook in het donker veilig dragen. De stickers moet je nog wel even zelf aanbrengen. Er zit een handig voorbeeld bij zodat je weet waar je het beste de stickers kunt plakken.

Hygiënisch en fijn

De wangkussens van de helm kun je eenvoudig eruit halen en deze wassen. Op deze manier blijft je helm fris. Heel hygiënisch dus! De veiligheidssluiting om je helm mee dicht te doen, is ook voorzien van een kussentje, hierdoor krijg je geen last van een schrale kin.

De specificaties van de AWAX systeemhelm

Motorrijden is niet alleen stoer, het geeft een extra dimensie aan het gevoel van vrijheid.

– Motorhelm met ECE keurmerk
– Dubbel vizier
– Luchtregulatiesysteem
– Prima pasvorm
– Uitneembare en wasbare wangkussens
– Veiligheidssluiting
– Leverbaar vanaf maat S tot en met maat XL

Het resultaat

Elisa: “Het is een fijne helm en niet alleen omdat het er mooi uitziet, de helm functioneert perfect. Mijn helm past als gegoten en heeft een ingebouwde zonnebril (dubbel vizier). Het beste aan de helm is dat deze makkelijk schoon te houden is! Een aanrader dus.”

Super kado

Deze systeemhelm AWAX is een mooi kado om te geven aan iemand die bezig is met het halen van zijn of haar motorrijbewijs. Perfect om kado te doen bij een verjaardag. Iets boven je budget? Verzamel dan een aantal mensen en geef dit als een gezamenlijk kado.

Ook voor de ervaren motorrijders die een versleten helm hebben, kun je blij maken met een gloednieuwe. De keuze is reuze. Er zijn roze en leren helmen, maar ook crosshelmen en vintage helmen.

Wil jij ook een helm van Helmonline.nl, neem dan even een kijkje bij de webshop.