Nutteloze weetjes: feiten waar je eigenlijk niets aan hebt. Wist je dat mensen lelijke gezichten vaker onthouden dan mooi gezichten. Of dat zoet eten de pleziercentra in ons brein stimuleert. Vandaar dat je blij wordt van het eten van chocolade! Nu heb je ook het spel Nutteloze Weetjes om je uren mee te vermaken. 

Review Nutteloze weetjes

Je bent nooit te oud om te leren, dat moet de maker van het spel gedacht hebben. Het spel Nutteloze Weetjes is geen traditioneel vraag- en antwoordspel, maar een spel over alles wat je niet op school hebt geleerd. Het wordt ook wel een gesprekstarter genoemd, met deze vragen is het ijs zo gebroken! De achterkant van de blauw met geel gekleurde doos belooft ons het volgende: “Meer dan 300 krankzinnige, bizarre en volstrekt nutteloze, maar toch superinteressante en onderhoudende vragen die net zo leuk zijn om te stellen als om het antwoord op te horen!”

nuttelozeweetjes2

Hoe werkt het?

Perfect voor een spelletjesavond met je vrienden of familie. Je kunt ervoor kiezen om een persoon als gamemaster aan te wijzen, hij leest dan alle vragen en antwoorden op. De andere spelers kunnen ervoor kiezen om hun antwoorden op te schrijven of degene die het antwoord als eerste schreeuwt en het goed heeft, krijgt alle punten.

Hoe was het?

Wij kozen ervoor om tijdens een rustig avondje met twee teams tegen elkaar te spelen. Iedere ronde hadden wij een andere gamemaster die de vragen oplas, zodat elke speler van de rivaliserende teams zijn antwoorden kon opschrijven. Het ging er behoorlijk heet aan toe, aangezien het soms moeilijk is om te bepalen of een antwoord wel of niet goed gerekend moet worden. Wij hielden de score bij op een apart papiertje.

nuttelozeweetjes3

Wat voor vragen zijn het?

Nu vraag je je natuurlijk af wat voor vragen het zijn. Wij beginnen met een makkelijke: Hoeveel lucifers zitten er doorgaans in een doosje? Schrijf je antwoord nu maar op. Of onthoud wat je denkt. Wat zeg je? 20? 38? Het goede antwoord moet zijn: 40.

Dit was even een vraag om in te komen. Nu een moeilijkere vraag: Welk land importeert de meeste wijn ter wereld? Op de redactie gingen wij voor Frankrijk. Het antwoord moet zijn: Duitsland.

Wat vinden wij?

Het spel Nutteloze weetjes belooft leuke en leerzame nutteloze weetjes. En dat is precies wat je krijgt. Of je op alle vragen zelf een antwoord kan verzinnen, dat denk ik niet. Aangezien sommige antwoorden heel uitgebreid zijn en je algemene kennis dient behoorlijk te zijn. Maar perfect om te spelen tijdens je spelletjesavond. Je komt er slimmer uit!

Oh, en weten jullie of een spin kan vastraken in het web van een andere spin? Het antwoord? Daar moet je zelf achter komen!