in

Review: Plasmacar

De zomervakantie staat voor de deur, heerlijk! Als het weer een beetje mee zit, dan betekent dat lekker buiten spelen. Ik ben op zoek naar iets waar de jongens allebei lekker mee kunnen spelen, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Verschillende leeftijden

De jongens zijn gek op skelters, dus eerst heb ik daar naar gekeken. Alec en Ryan schelen alleen 2 jaar en ook zo’n 20 cm! Dat betekent dat ze niet op dezelfde skelter kunnen en ik vind het niet nodig om er voor allebei een te kopen. Gelukkig kom ik uit bij Trendy Speelgoed, die hebben écht mooi speelgoed. Voor binnen en voor buiten en in alle prijsklassen. Al snel zie ik de Plasmacar en volgens mij gaat dat hem worden!

Plasmacar

De Plasmacar is een grappig karretje om te zien, het doet mij een beetje aan een helicopter denken. Niet dat het hier iets mee te maken heeft hoor haha. Het is wat mij opvalt is dat de Plasmacar  geweldig goed voor de ontwikkeling van zowel de motoriek als conditie. Daar ben ik blij mee, want mijn beide zoontjes hebben bij de kinderfysiotherapie gelopen omdat ze wat achterliepen met hun grove motoriek. Verder zie ik dat het geschikt is voor kinderen van 3 tot 12 jaar, belastbaar tot max. 55 kg. Ideaal; hier kunnen ze dus allebei op! En ook grotere neefjes en nichtjes kunnen hier nog makkelijk mee spelen. De keuze is gemaakt; het wordt de Plasmacar!

In elkaar zetten

We krijgen de plasmacar snel in huis; Trendy Speelgoed levert snel! Het in elkaar zetten van de Plasmacar is heel eenvoudig; al is het mij niet gelukt om het binnen 1 minuut te doen zoals de meneer in dit filmpje 🙂

Testen

Als hij in elkaar staat, dan gaan wij aan de slag. Het is de bedoeling dat je beide voeten op de Plasmacar zet en dan het stuur beweegt. Hierdoor ga je vooruit of maak je rondjes. Leuk! De oudste heeft het gelijk door en probeert van alles uit. Hij vind het ook leuk om een tijdje rondjes te draaien; “net als in de theekopjes in een pretpark” volgens hem! Voor Ryan, die net 4 is, gaat is het wat lastiger en hij zet eerst zijn voeten er steeds naast. Maar even oefenen dit ook dit gaat al steeds sneller. Wat een leuk ding is dit!

Zoals ik al zei hebben die jongens allebei fysiotherapie gehad en ik vroeg haar of zij de Plasmacar ook kent. Die kent ze nog niet, maar ze wil hem na haar vakantie graag eens zien. Binnenkort gaan we hem daar dus ook nog eens testen!

Nog even de voordelen op een rij;

  • voor kinderen van 3 – 12
  • max gewicht 55 kg
  • er zit geen motortje in, goed voor conditie en motoriek
  • heel veel speelplezier, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Tussen de buien door ff op de #plasmacar ! @trendyspeelgoed

Een video die is geplaatst door Eenkadovoor.nl (@eenkadovoor) op

What do you think?

5 onmisbare festival gadgets

Review: Philips Hue Go