Eindelijk, voor het eerst dit jaar stijgt het kwik weer boven de 20 graden. Joehoe! En dan gaat Nederland natuurlijk massaal op zoek naar manieren om enigszins een beetje verkoeling te krijgen. Echter, de allerlekkerste manier voor verkoeling is.. een heerlijk ouderwets ijsje natuurlijk! De kinderen kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Maak daarom lekker zelf je ijsjes ze gezond of zoet als maar kan. Met deze eenvoudige intergalactische ijsmaker van Megagadets kan jij deze zomer smullen van je favoriete smaak raket ijs.

De Rocket IJsjesmaker

Je krijgt 2, best grote, ijsmakers in de vorm van raketjes. Benodigdheden; 2 kinderen (dat hoeft natuurlijk niet, maar ik heb mijn dochtertje en nichtje aan het werk gezet), een maat beker, limonade of je favoriete fruit (als je dit wilt toevoegen).

Let’s get started

Geloof het of niet maar binnen enkele minuten kan je de ijsjes al ´vriesklaar´ hebben zonder er ook maar één bende van te  hoeven maken. Na eerst de ijsmakers met bruut geweld uit de verpakking te hebben gehaald, waren de meiden klaar om te beginnen. Ik zou het openmaken van de verpakking niet aan de kids overlaten aangezien de onderdelen goed vast zitten aan nogal hard en scherp plastic. Verder zijn de ijsmakers erg kindvriendelijk, kortom een kind kan de was doen.

De meiden wilden ouderwetse ijslolly’s. Dus hebben we geen fruit maar alleen limonade (extra zoet) en toch maar een klein beetje water toegevoegd. Kies een smaak naar keuze. De limonade werd in de maatbeker overgegoten. Dit maakt het overschenken van de limonade in de raketjes makkelijker. Als de raketten vol zitten klik je de handvaten aan de omhulsels vast. En dan kunnen de ijsjes de vriezer in. Let hierbij wel op dat de vlammetjes de handvaten zijn!

icerocket2

Smullen maar!

De dames stonden met smart op hun ijsjes te wachten. We hadden ze voor alle zekerheid een dag laten zitten. Haal de ijslolly’s uit de vriezer. Verwijder het raketomhulsel en smullen maar! Heeeeerlijk! De meiden zijn tevreden.  En, ik heb er natuurlijk ook van geproefd…de ruimtelijke ijsjes zijn echt super lekker!

Op de verpakking staat een lekker recept. Je kunt je intergalactische ijsjes bijvoorbeeld extra variatie geven door er gezonde fruitijsjes van te maken. Een lekker recept kan bijvoorbeeld zijn; blend een 1 banaan, 8 aardbeien met yoghurt. Jummie! Super gezond!

De volgende lading raketijsjes zitten alweer in de vriezer. Maak je ijsje zo zoet, zo gezond of zo fruitig, in welke kleur je het maar zelf wilt. Daarom is dit een geweldig cadeautje voor kids en zelfs volwassenen. Want vanaf nu hoef je zelfs van je ijsjes geen grammetje aan te komen. Enjoy your icerockets!

icerocket3