Een heerlijk stuk zelfgebakken speculaas: perfect voor deze tijd van het jaar! Bij het bloggersevent van Daisycon, waar Eline eerder deze week een blogpost over schreef, kregen wij een goedgevulde goodiebag! Hierin zat onder andere deze super leuke speculaasroller. Guest Blogger Rosalie ging hier graag mee aan de slag!

Benodigdheden

Op deze leuke én lekkere speculaas te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Speculaasroller
  • 1 Pak Koopmans speculaas
  • 150gr boter
  • 1 ei
  • 4 el water
  • Beslagkom
  • Mixer+ deeghaken
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Oven

review speculaas1

 Instructies

  • Volg de bakinstructies voor speculaas op het Koopmans pak.
  • Verwarm de oven voor.
  • Laat het deegje even rusten in de koelkast.
  • Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier.
  • Rol het speculaasdeeg uit tot een dikte van ±1cm.
  • Rol met de speculaasroller het speculaaspatroon in het deeg.
  • Haal de speculaasjes los van elkaar met de hand of snijd ze los en leg ze op de bakplaat.
  • Zet de speculaasjes in de oven!
  • Als de speculaasjes klaar: laat ze even afkoelen en doe ze in een luchtdicht koekblik OF… eet ze lekker op als ze nog een beetje warm zijn!

Resultaat

Ik vindt de speculaasroller een heel leuk hebbeding voor rond de feestdagen in december. Hij werkt goed en maakt speculaas maken nog leuker. Het is een leuk extraatje maar ik vind speculaas sowieso heel lekker!! (:

Tips/ tops:

  • Volg goed de beschrijvingen op het pak of van het recept dat je gebruikt.
  • Zelf heb ik ervoor gekozen om geen ei over de speculaasjes te doen voor ze de oven in gingen, omdat ze dan glimmend worden, en ik vind ze dof mooier!

review speculaas