in

Review: vriendenboekje Woezel en Pip

In mijn kleuterklas gaan er al verschillende vriendenboekjes rond. De ene nog leuker dan de andere. In mijn bloggerspakket zat het vriendenboekje van Woezel en pip. Ik heb hem laten testen door mijn kleuters!

Eerste reacties

“Juf, is dat jouw vriendenboekje?”. “Mogen wij daar ook in tekenen?” En toen ze hem open deden: “Juf, je hebt er nog niks ingeschreven. Dat moet echt hoor anders weet niemand van wie hij is.” In de kring werd het boekje uitgebreid doorgegeven en bekeken.  Ook werd er onderling afgesproken wie op welke bladzijde mocht schrijven.

“Wie zou hem ook willen?”

Na het rondje vroeg ik wie hem ook zou willen. De oudere jongens vonden het meer voor meisjes, maar mijn jongere jongens wilden hem wel. Mijn meiden waren wel weg van deze schattige hondjes. “zo lief”. Het vriendenboekje van Woezel en Pip is goedgekeurd door mijn kleutertjes.

Inhoud

De voorkant is gemaakt van stevig karton en voorzien van natuurlijk Woezel en Pip. Op de eerste bladzijde kan de “eigenaar” zijn gegevens kwijt met natuurlijk een mooie foto. Daarna kan hij of zij het boekje doorgeven aan vrienden. Elke vriend heeft twee bladzijdes met allemaal vragen over hem of haar. En ook de foto mag niet ontbreken. Natuurlijk vind je de hondjes ook terug op elke bladzijde.

woezel_en_pip

De test

Bij het testen horen ook fysieke dingen vinden mijn kleuters. Is hij sterk genoeg om tegen vallen te kunnen? En ja hoor vanaf de tafel blijft het boekje heel. Is het erg als er water overheen valt. Deze test heb ik zelf maar gedaan, want ik wilde natuurlijk niet dat de bladzijdes doorweekt zouden worden. Met een A4tje laten zien dat papier niet goed tegen water kan. Wel laten zien dat de voorkant tegen druppels kan. Die veeg je er zo af. En dan de finale test. Past het boekje in je tas? Verschillende rugtassen uitgeprobeerd en ja… hij past in je tas. Zelfs met een broodtrommel en beker erin!

Conclusie van mijn kleuters

Mijn kleuters vinden het een mooi boekje. Erg leuk voor kinderen die Woezel en Pip erg leuk vinden. Ze vinden het ook fijn dat er genoeg ruimte is om in te tekening. En het dikste pluspunt? Er kunnen wel heel veel vriendjes in.

Mijn conclusie

Een mooi boekje voor de Woezel en Pip fans. Leuke vragen en genoeg ruimte om het kind iets persoonlijks te laten tekenen of plakken. Over een paar jaar mag mijn zoontje hem gebruiken voor zijn vriendjes. Het boekje is te vinden op bol.com

 

What do you think?

Proosten met wijn cadeau

Review: Night Stars Landscaping Lights