in ,

Kado voor jezelf: Roze tuingereedschap

Webshops afstruinen gaat ongeveer zo bij mij: “Oeh, deze moet ik hebben. Ja, die ook. Hé jij daar, mijn winkelmandje in. Uhm, hier heb ik al een voorraadje van, maar eentje extra kan geen kwaad.” Dit keer was ik op zoek naar een tuingereedschap.

Het zal je niet verbazen dat ik met 10 producten aan de digitale kassa sta. Mijn groene vingers jeuken al bij de gedachte aan de lente en de bloemen, maar niet de bijen. Die vermijd ik liever. Zodra ik – met pijn in mijn hart – de negen andere producten weer verwijderd heb, betaal ik mijn tuingereedschapset.

Tuintje in mijn hart

Zaadjes planten en zien uitgroeien tot mooie bloemen, het blijft wonderbaarlijk. Bewapend met een schep, kan ik uren in de grond wroeten om aan het einde van de dag voldaan en bedekt in aarde onder de douche te stappen. Deze lente/zomer wil ik aan de slag gaan met een goed werktuig en het liefst met een vrouwelijk touch.

Roze tuingereedschap

Ik wist dat ik had gevonden wat ik zocht, toen ik deze tekst las. “Je werkt graag in de tuin.” Ja. “Roze is je lievelingskleur.” Ja!!! “Dan is dit jouw favoriete tuingereedschap.” Jaaa!!! Voor 28,50 euro ben ik een roze schaar, een roze schep (30 cm), een kleine roze schep (18 cm), een roze harkje, een roze snoeischaar, een roze paardenbloemsteker en een – hoe kan het ook anders – roze opbinddraad rijker. Al het gereedschap wordt handig opgeborgen in een koffertje – raad eens welke kleur.. Juist. ROZE!

Tuintrends in 2015

Een heuse trend op het gebied van bloemen en planten is de combinatie van bloemen en groenten.

Een strakke, klassieke tuin met een moestuin. Zelfgemaakte groente smaakt toch beter dan de gekochte variant. Om alvast inspiratie op te doen en te oefenen met een moestuin, heeft een grote supermarktketen een actie waarbij klanten moestuintjes kunnen sparen.

What do you think?

In 5 stappen het perfecte cadeau

Typisch Hollandse cadeaus: de ode aan Nederland