Ja, ik beken! Hoe gek ik ook op verjaardagen en kado’s ben, het valt niet altijd mee om iets te verzinnen om op jouw verlanglijstje te zetten. En niet omdat geen wensen meer heb (een mens moet wat te wensen houden), maar ook omdat je niet alles kunt vragen voor jouw verjaardag. Dat is tenminste mijn bescheiden mening. Hierbij een aantal kado’s waarvan ik vind dat ik ze niet kan vragen voor mijn verjaardag!

Dure gadgets

Ik ben gek op gadgets, electronica en nieuwe snufjes. Helaas zijn die best prijzig en ja, ik zou best graag de nieuwe iPhone voor mijn verjaardag willen hebben, maar die zet je niet gewoon even op jouw verlanglijstje! Ik zit er wel over na te denken om alvast wat accessoires voor die nieuwe iPhone te vragen, misschien snapt iemand de hint.

Reputatie hoog houden

Ja, en sommige kado’s durf ik eigenlijk niet zo goed te vragen. Gewoon om dat ik beetje een reputatie hoog te houden heb. Zo wil ik best de Biografie van Jan Smit willen lezen, “Het geheim van de Smit“. Nee, ik ben absoluut geen Jan Smit fan, ik hou zelfs helemaal niet van Nederlandstalige muziek. Maar ik lees wel iedere dag de website van Telegraaf.nl en laten we eerlijk zijn; de omschrijving belooft wat! (al gaat het mij vooral om die Duitse stalker en zijn relaties.)

Zijn vijftienjarig jubileum is de aanleiding voor deze eerste biografie, waarin hij onder meer vertelt over de lichamelijke ongemakken in zijn jeugd, het gezin Smit waarin alles om hem draaide, zijn stemproblemen, de spanningen rondom een Duitse stalker en zijn relaties. Maar ja, aangezien ik in het verleden meerdere malen heb laten blijken dat ik geen fan ben, zal ik zijn boek niet zo snel op mijn lijstje zetten!

Take that en Jan Smit

Een soortgelijks iets heb ik vroeger ook meegemaakt: toen ik graag het verzamelalbum van Take That wilde hebben. Maar ja, ik was ook absoluut geen fan van Take That en een kennis van mij werkte in de plaatelijke muziekwinkel (dat was voor de tijd van Bol.com, dat mag duidelijk zijn!). Het werd heet onder mijn voeten en daarom zei ik maar dat een kado is voor een vriendin. Ik liet het zelf inpakken! Om hem vervolgens zelf grijs te draaien..

Ja, sommige kado’s vraag je gewoon niet. Er zijn trouwens ook producten die je beter niet kado kunt geven, maar daar hebben we het een andere keer nog wel over! P.S. Mocht iemand mij nog willen verrassen met het boek van Jan Smit, ik heb hem nog steeds niet.