in ,

Welk Sinterklaaskado neem jij mee naar huis?

Vieren jullie met vrienden of als familie Sinterklaas, maar heb je geen zin in het maken van surprises en gedichten? Speel dan het Sinterklaas dobbelspel! Goed voor heel veel plezier én als het goed is gaat (bijna) iedereen met een Sinterklaaskado naar huis.

Voorbereiding voor het Sinterklaas dobbelspel

Iedereen die komt moet ten minste één Sinterklaaskado mee nemen. Je kunt hiervoor een bepaald bedrag afspreken. Je kunt ook vastleggen wat voor kado’s het moeten zijn, bijvoorbeeld: 1 serieus leuk Sinterklaaskado één gek kado en iets eetbaars. Verder heb je een dobbelsteen nodig.

Het Sinterklaas dobbelspel kan beginnen

Als alle kadootjes bij elkaar op tafel liggen en iedereen is voorzien van warme chocolademelk met slagroom (of een ander winters drankje), kan het spel beginnen. Om mee te kunnen spelen moet je eerst 6 gooien. Gooi je 6, dan pak je een kadootje van de stapel en speel je mee. Voor iedereen die een Sinterklaaskado heeft bemachtigd gelden de volgende regels:

Je gooit 1: Geef een kado weg aan een andere deelnemer.

Je gooit 2: Alle spelers geven een kado aan hun buurman/buurvrouw aan de rechterkant.

Je gooit 3: Er gebeurt niets en de volgende speler mag de dobbelsteen gooien.

Je gooit 4: Ruil een kado met een andere speler.

Je gooit 5: ‘Steel’ een Sinterklaaskado van een andere deelnemer.

Je gooit 6: Pak een nieuw/extra pakje van de stapel. Zijn alle kadootjes in het spel? Dan mag je een eigen ongeopend pakje open maken. Het kado is daarmee nog niet van jou en kan nog steeds weggegeven, geruild of gestolen worden.

De strijd om het leukste Sinterklaaskado barst los!

Terwijl alle kadootjes rond gaan groeit de nieuwsgierigheid: Wat zou er in zitten? Voor je het weet doe je het hele spel je best een bepaald kado te bemachtigen dat aan het eind een hilarisch maar nutteloos voorwerp blijkt te zijn. Ook om de al uitgepakte kadootjes wordt vaak vurig gestreden. Het populairste Sinterklaaskado gaat van hand tot hand en wordt voortduren gestolen of geruild. Met welk Sinterklaaskado ga jij naar huis? Als het laatste pakje is uitgepakt is het spel voorbij. De kadootjes die je op dat moment hebt, mag je houden….al kun je daarna onderling natuurlijk best nog ruilen 😉

What do you think?

Top 5 nutteloze iPhone accessoires (die je wél graag wil hebben!)

Babyfotografiecursus

Review Babyfotografiecursus van CheezzBaby