in

Een slaaptrainer en het kado dat ‘uitslapen’ heet

Dat écht uitslapen grotendeels tot de verleden tijd behoort wanneer je kinderen krijgt heb ik al tijdens mijn zwangerschap geaccepteerd. Voor de geboorte van onze dochter heb ik er nog even dubbel en dwars van genoten ‘zolang het nog kon’. En hoewel er ongetwijfeld kleine kinderen zijn die het liefst een gat in de dag slapen, hier thuis lijkt onze peuter iedere dag vroeger wakker te worden. Tijd voor verandering.

Uitslapen? Wat is dat?

Ergens begrijp ik het best. Kleine kinderen kunnen geen klok kijken. Zeker op dagen dat het al vroeg licht is, lijkt het bij het wakker worden al ‘dag’ te zijn. Geen wonder dus dat ze na het ontwaken direct beginnen te roepen. Dat het in werkelijkheid pas vijf uur ’s ochtends is hebben zij niet in de gaten, maar papa en mama des te meer.

Hoewel onze dochter altijd al een ‘vroege vogel’ is geweest, begonnen de ochtenden de afgelopen maanden steeds eerder. Was kwart over 6 voorheen ‘vroeg, maar normaal’, stonden we na enige tijd al om half 5 naast het ledikant. Omdat dit gepaard ging met veel nachtelijke huilbuien – van diezelfde dochter, die natuurlijk zelf ook hartstikke moe was – moest ik op zoek naar een oplossing.  En die bleek verrassend simpel:  een slaaptrainer.

slaaptrainer

Eindelijk doorslapen dankzij de slaaptrainer

Op aanraden van een vriendin bestelde ik een slaaptrainer bij bol.com. Deze ‘wekker’ geeft aan de hand van lichtgevende plaatjes aan wat de bedoeling is: slapen of wakker worden. Slaapt het konijntje nog? Dan is het nog geen ochtend. Is het konijntje wakker geworden? Dan is het tijd om op te staan. De eerste twee nachten was het even wennen. Iedere keer dat onze peuter wakker werd wezen we haar op het – nog slapende – konijntje. We leerden haar ons ’s ochtends pas te roepen als het konijntje wakker was. En hoe laat dat is, dat kun je als ouders van te voren zelf instellen. Ideaal dus. Wat waren we trots, blij én uitgerust toen we voor de eerste keer gewekt werden met een lieve ‘maaaamaaa, het konijntje is wakker!’.

Eindelijk weer uitslapen, wat een kado!

Voor ons was het als een kadootje: Eindelijk konden we ’s nachts weer gewoon doorslapen tot de ochtend. Natuurlijk wordt onze dochter nog weleens wakker tussendoor, maar nu het principe van de slaaptrainer duidelijk is, gaat ze ook altijd gemakkelijk weer terug naar bed. Doordeweeks is het hier thuis nog steeds bijtijds ochtend. En in het weekend? Dan slaapt het konijntje íetsje langer. En wij dus ook.

Een perfect kado voor jonge ouders

Zoek je nog een leuk kado voor jonge ouders? Dan is een slaaptrainer zeker een aanrader! Ook kinderen zonder slaapproblemen kunnen met een slaaptrainer zelf zien of het al tijd is om op te staan. Of ze kunnen op hun kamer blijven spelen tot de wekker aangeeft dat ze naar papa en mama toe mogen, net wat je afspreekt. Meer nog dan een wekker, geef je hiermee ‘uitslapen’ kado. En dat wordt ongetwijfeld gewaardeerd!

What do you think?

Vijf leuke persoonlijke fotocadeaus voor Moederdag!

Review dekbedovertrek cactus van HEMA