in ,

Hallo? Hallo? Met wie spreek ik?

Technologie veranderd, en speelgoed dus ook. In mijn kindertijd (oef, nu klink ik oud) had ieder kind dezelfde speelgoedtelefoon: de kwebbeltelefoon van Fisher-Price , met rinkelende draaischijf. Tegenwoordig is dat een echte klassieker. Te gek dat deze speelgoedtelefoon nog steeds te koop is, maar natuurlijk echt niet meer van deze tijd. Door mijn voorliefde voor ‘retro’ speelgoed heb ik al vaak op het punt gestaan de telefoon voor mijn dochter te kopen. Ik weet ook zeker dat ze er heerlijk mee zou spelen. Maar het lijkt natuurlijk in de verste verte niet op de telefoon van papa en mama.

Telefoons van nu

Als geen ander weet onze kleine meid hoe het werkt: swipen, foto’s maken, filmpjes kijken, typen…met de smartphone van mama kun je zoveel leuke dingen doen! Mag het even niet? Ook geen probleem. Papa, opa, oma en andere visite hebben allemaal net zo’n mooi toestel. Altijd wel iemand die geen ‘nee’ kan zeggen tegen dat lieve snoetje (of iemand die bang is voor de uitbarsting die volgt als je probeert te weigeren). Soms ontzettend handig als afleiding, soms heel vervelend als je de smartphone zelf nodig hebt. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben het zelf gedaan. Iedereen heeft een smartphone en ze liggen voortdurend binnen handbereik. Op je sleutels na is je telefoon het belangrijkste item dat overal mee naar toe moet. Geen wonder dat kinderen daar aan mee willen doen.

Een ‘net echte’ speelgoedtelefoon

Claimt jouw kleine het liefst ook de hele dag jouw telefoon? Dan is het tijd voor een één van deze speelgoedtelefoons. Want een echte smartphone kopen voor kinderen gaat me toch wat te ver. Maar om met de tijd mee te gaan, moet het wél een exemplaar worden die gemakkelijk mee op pad kan en meer trucjes kan dan de ouderwetse Fisher-Price speelgoedtelefoon. Gekleurde knopjes, een paar vrolijke deuntjes, liefst lijkt de telefoon niet téveel op die van mij. We moet ze immers nog wel uit elkaar kunnen houden!

What do you think?

Kortingen van oktober

25 Things That Will Change Your Mind About Eating Insects