Als ik terugdenk aan vroeger, zie ik het nog zo voor me: Op vier zorgvuldig neergezette tuinstoelen legden mijn vriendinnetjes en ik tuinkussen als dak, met daar overheen een groot plaid. Zo hadden we in no-time een te gekke ‘hut’ in de tuin staan, waar we uren in konden spelen. Binnen was het trouwens nog makkelijker, een groot kleed over de eettafel voldeed. Daarachter bevond zich ons ‘huisje’. Plezier gegarandeerd.

Speeltenten zijn een echte musthave

Een snelle blik op een paar leuke webshops leert me dat je tegenwoordig eigenlijk niet zonder een heuse speeltent kunt. Niet dat het kinderen aan fantasie ontbreekt om een tafel met kleed om te toveren tot huis of kasteel. Maar vooral omdat het zoveel echter lijkt. Bovendien is het voor mama ook wel handig dat de tent niet verplicht hoeft te worden afgebroken als de tafel weer als eettafel moet dienen.

Zoveel keus!

Speeltenten bestaan in heel veel formaten en designs. Laat je kind er daarom zelf eentje uit kiezen of kies een speeltent die past bij zijn/haar interesses. Er zijn circustenten, kastelen voor ridders en prinsessen, huisjes, paddenstoelhuisjes, wigwams, schooltjes, piratententen, brandweerkazernes en nog veel meer. Ze kunnen gemakkelijk worden opgezet (en ook weer worden afgebroken) en de meesten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Er kan dus het hele jaar door mee gespeeld worden. Wil je je kind zelf laten bepalen wat voor ‘huisje’ het wordt? Er bestaan ook kartonnen speelhuisjes die je kinderen zelf kunnen versieren.

 

Eindeloos spel

Met een goede speeltent kan eindeloos gespeeld worden. Alleen of met vriendjes en vriendinnetjes kunnen hele verhaallijnen worden uitgespeeld. Poppen worden in de tent verzorgd en te slapen gelegd en je kunt er natuurlijk ook picknicken! Ga op bezoek bij je kinderen terwijl ze in de tent spelen en bezorg een dienblad met lekkere hapjes en bekers limonade om het feest compleet te maken.

Ik ga mijn hoofd er nog maar eens over breken voor ik een speeltent kies die aan de sinterklaas verlanglijst kan worden toegevoegd.  Welke speeltent zou jij je kind het liefst kado doen?