In onze vaste rubriek “in the Spotlight” zetten wij iedere week een interessante, bijzondere of gewoon leuke webshop in het zonnetje. Deze week is dat de bekende snoepwinkel Jamin. Lees dus snel verder!

Wie de Jamin niet kent heeft zijn hele leve onder een steen geleefd; deze winkelketen is namelijk dé specialist in het zoete assortiment! Je kan er van alles vinden; van overheerlijke bonbons tot simpele snoepjes en van American candy tot verschillende frisdranken, Jamin is van alle markten thuis! Toch is de geschiedenis achter het bedrijf erg interessant.

In 1870 opende Cornelis Jamin zijn chocolaterie winkel in Rotterdam. Toen al liepen de zaken hartstikke goed, waardoor hij  in 1880  suikerwerkfabrieken erbij kon bouwen in diezelfde stad.  Toen Cornelis  in 1907 overleed, waren er al Rotterdam 50 (!!) Jamin-winkels te vinden in de regio Rijnmond.

 

Daar bleef het niet bij! In de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw had Jamin iets meer dan 600 winkel verspreid over het hele land. Een ongekende groeit voor een snoepwinkel. Toch maakte Jamin een dieptepunt mee, dat was toen het bedrijf failliet ging in 1985. Alle winkels werden apart opgesplitst. Een flinke klap in het gezicht voor deze grote firma. Na een grote reorganisatie kwam het bedrijf in 1988 weer op de markt.

 

Tot op de dag van vandaag zijn er in veel steden wel een Jamin te vinden. De winkelketen gaat met haar tijd mee, want het assortiment wordt altijd aangepast aan de populariteit. Zo kan je er nu bij voorbeeld Amerikaans snoepgoed vinden. Iets wat je tot voor kort bijna nergens in ons land kon kopen!
Heb je ook zo’n honger gekregen na het lezen van de blog? Bezoek dan eens de webshop van Jamin, want hier vind je heel veel lekkers!