Het is algemeen bekend; kinderen en dronken mensen, die spreken de waarheid. Of in ieder geval hun eigen waarheid! En dat is soms best even wennen, want in mijn geval leerde ik zo een andere kant van mijn zoontje Alec kennen!

Mickey Mouse fan

Voordat ik vertel welke waarheid hij mij pas vertelde, zal ik eerst iets over Alec vertellen. Hij is 4 jaar jong en al sinds zijn geboorte een echte Mickey Mouse fan! Ok ok, het eerste jaar was dat misschien vooral door mij, maar vanaf het moment dat hij zich aan een knuffel hechtte, was hij onafscheidelijk van Mickey Mouse. En eerlijk is eerlijk; hij heeft het geluk dat ik Mickey Mouse nogal leuk vind, dus hij heeft ook veel van Mickey Mouse. Knuffels, speelgoed, kleding, servies, noem het maar op.

Mickey cadeau

Je zou denken dat hij misschien wat te groot voor Mickey Mouse wordt, maar volgens hem niet hoor! Als je aan hem vraagt wat hij kado wil hebben, dan antwoordt hij altijd iets wat met Mickey te maken heeft. Leuk, maar niet altijd realistisch. Zo wil hij bijvoorbeeld graag een fiets van Mickey Mouse, maar ik heb hem nog niet gevonden.

mikey

Ondankbaar

Een aantal jaar geleden voor Kerst verwachtte Alec een kado van Mickey. Natuurlijk scheurde hij zijn kado open en oh, je had de teleurstelling op zijn gezicht moeten zien! Want hij wilde dit kado niet, dit kado was stom! Hij wilde iets van Mickey Mouse, LEGO van Mickey Mouse om precies te zijn! Echt, ik was sprakeloos! Ik had Alec nog nooit ondankbaar over een kado gezien en hij ging nu toch tekeer! Stond ik toch even mooi te kijken, want mijn zoontje zou nooit ondankbaar zijn over een kado. Dus toch…

De teleurstelling was groot, maar toen hij eenmaal afgekoeld was, bleek de Smartmax – het kado dat wij hadden gekocht – toch wel een leuk kado. “Maar de volgende keer moet je echt LEGO van Mickey Mouse kopen, mama!”

Hebben jullie dit ook wel eens mee gemaakt? En hoe reageerde jij hierop?