Je wilt je vrienden en geliefden op hun verjaardag natuurlijk verwennen met een origineel en leuk cadeau, het liefst iets waar ze ook nog wat mee kunnen. De kosten daarvan kunnen soms de spuigaten uitlopen. Er zijn echter genoeg manieren waarop je deze kosten binnen de perken kan houden en toch een mooi en origineel cadeau kan geven. Wij hopen je hier inspiratie te geven voor de mooiste, origineelste, leukste, nuttigste én goedkoopste cadeaus!

1. Doe Het Zelf!

Ga eerst eens op zelf-ontdekkingstocht. Wat kan jij zelf nou enorm goed? Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan er een prachtig cadeau van creëren. Brei een sjaal, maak zelf kleding, ben je handig met hout kan je het al helemaal nog niet zo gek bedenken, maak een schilderij, of als je muziek speelt, kan je natuurlijk altijd het verjaardagsfeest opleuken met een verrassingsoptreden. Als je het even niet weet, struin je het internet af naar miljoenen ideeën voor DIY’s. Niets is persoonlijker, mooier en leuker dan een zelfgemaakt cadeau waar je ook echt plezier van hebt.

2. Maak een fotocollage

Voor goede vrienden en familie is het altijd leuk om een keer een mooie verzameling van foto’s bij elkaar te zoeken. Kies foto’s uit van mooie momenten die jullie samen hebben gedeeld. Je kan het natuurlijk bij een simpele fotocollage houden, maar je kan ook een fotoboek laten afdrukken. Dan kan je er nog persoonlijke stukjes tekst bij schrijven en het hele boek zo inrichten zoals jij graag wilt. Online zijn er vaak kortingscodes voor fotoboeken te vinden waarmee je flink wat euro’s op deze aanschaf kan besparen.

3. Een dagje uit of zelfs een weekendje weg

Wil je een keer iets echt bijzonders doen voor een van je geliefden en deze een dagje mee uit nemen of zelfs een weekendje weg? Dat klinkt in eerste instantie ongelooflijk duur en niet iets wat je zomaar even doet. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Op het internet vind je zo ongelooflijk veel aanbiedingen waar je all inclusive stedentrips al voor €75 per persoon kan vinden. Of wat dacht je van het sparen van zegels voor de Efteling bijvoorbeeld? Hou je ogen open voor dergelijke dingen en je kan een hele bijzondere ervaring creëren voor weinig geld.

4. Ga voor spelletjes!

Spelletjes, vooral de kleine logica spellen die je individueel kan spelen, zoals de rubiks kubus, hoeven niet duur te zijn. Ze zijn echter wel altijd een succes. Er bestaan honderden spellen die vaardigheid en logica vereisen, waar mensen urenlang spelplezier van hebben en geen genoeg van krijgen, en die je voor slechts een paar euro aan kan schaffen. Ideaal cadeau idee!

5. Cadeaumand

Stel zelf je eigen cadeaumand samen. Koop een leuk mandje bij de Xenos (of beter, misschien heb je ergens nog een ongebruikte staan). Bedenk je waar de persoon waar je het voor samenstelt van houdt; is het zoetigheid? Heerlijke zelfverzorgingsproducten? Natuurlijke streekproducten? Misschien heb je ergens nog een goede fles wijn liggen die je zelf cadeau hebt gekregen, maar eigenlijk hou je helemaal niet van witte wijn. Geef het een herbestemming! Doorzichtig pakpapier eromheen, een strik er bovenop en klaar is een prachtig cadeau!

6. De Pot van Geluk

Neem een glazen pot en 365 kleine briefjes, in verschillende kleuren om het nog leuker te maken. Op ieder briefje schrijf je een persoonlijke boodschap of een inspirerende quote. Gooi er af en toe een briefje tussendoor dat stelt “Vandaag kan je me bellen voor een afspraak voor een door mij gekookt diner” of “Dit weekend gaan we samen wat drinken”. Maak het zo origineel en persoonlijk als je wilt. Zo heeft je geliefde het hele jaar door plezier aan jouw originele cadeau.

Image Credits: Pexels.