in

Top 5: Leukste winterfilms

Het is alweer bijna kerstvakantie. Hoe lekker is het om, terwijl het buiten sneeuwt, met een dekentje op de bank te ploffen met de kids, vriendinnen of het hele gezin? Ik ben ontzettend fan van films kijken in de vakantie met een lekkere kop warme chocolademelk! De afgelopen jaren is mijn lijstje van favoriete winterfilms enorm uitgebreid met een aantal supergave films. Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder, want op nummer 1 staat DE allerleukste winterfilm!

5: A Christmas Carol

Een verfilming van het boek van Charles Dickens. Een echte magische familiefilm. Tijdens een reis samen met drie geesten opent Scrooge zijn ogen en komt achter de echte betekenis van kerst. Deze film zal je hart doen smelten en je meenemen in een verhaal vol met magie!

4: Ice age Christmas Special

De films over het te schattige eekhoorntje Sid kent iedereen wel. De avonturen die hij meemaakt  samen met Manny en de rest zijn altijd lachen geblazen. En nu is het ook kerst bij Sid en Manny. Maar Sid zou Sid niet zijn als er niets gebeurt. De Kerstman zet hem op het lijstje van de deugnieten en Sid wil er alles aan doen om van die lijst afgehaald te worden, dus samen met al zijn vrienden maakt hij een reisje naar de Noordpool.. Als dat maar goed gaat!

3: Home Alone 1&2

Wat als je ouders jou vergeten wanneer ze op vakantie gaan? En wat als er op dat moment wordt ingebroken? Kevin weet gelukkig de boeven weg te jagen met al zijn slimme trucjes. De boeven vertrekken en komen niet meer terug. Maar tijdens zijn tweede vakantie gaat het weer helemaal fout. Hij is weer helemaal alleen, maar nu in de grote stad New York. Ook zijn de boeven teruggekeerd en komen ze achter Kevin aan. Zou Kevin ze weer te slim af zijn? Of gaat het nu wél fout? Dat zie je allemaal in Home Alone deel 1 en 2 

2: Love Actually

De film Love Actually ken ik helemaal uit mijn hoofd. Toen ik 13 jaar oud was zag ik de film voor het eerst. In de film komen verschillende verhalen aan bod. Niet alleen over verliefdheid, maar ook over vriendschap, ouderschap en over je eerste verliefdheid in je hele leven. Waar Love Actually eigenlijk om draait is dat liefde overal om je heen te vinden is en dat niemand alleen mag zijn met kerst! Een echte romantische film met veel humor.

1: Frozen

Dit is mijn meest favoriete film sinds 2013. Prinses  Elsa heeft één groot geheim dat niemand weet, zelfs haar zus Anna niet. Ze zit jaren in haar kamer verstopt, totdat haar ouders overlijden en ze de kroon moet overnemen. Maar het risico dat haar geheim uitkomt word nu veel groter. En wat zou haar geheim zijn? Anna wordt in de tussentijd verliefd op een jongen. Maar heeft deze jongen wel het beste met haar voor? En dan heb je ook nog de veel te lieve sneeuwpop: Olaf! Olaf is het beste maatje van Anna in de zoektocht naar Elsa. Uiteindelijk komen de twee zussen erachter dat je geen jongen nodig hebt die je komt redden.

 

PicMonkey Collage

What do you think?

Written by Eline van Oosterwijk

Mijn naam is Eline van Oosterwijk, een 18 jarige studente aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik loop sinds september hier een jaar lang stage. Als ik niet bezig ben met school dan onderneem ik graag leuke dingen met vrienden of vriendinnen en schrijf ik graag. Ik hoop dat het je een beetje bevalt wat je leest!

Review; Cozy Village

Mijn lessen als hulpSint van 2014