Jij hebt het gevoel dat je er een dag tussenuit moet. Dan kun je kiezen voor een museum, maar waarom zou je? Kies in plaats daarvan voor een unieke belevenis. Die zijn niet alleen leuk is om te vertellen aan vrienden, maar je bent gelijk weer op de been. Bij eenkadovoor hebben wij dé top-5 met de meest originele tripjes opgesteld!

Hobby? Werk!

Nummer vijf is dé tip voor de (hobby) vissers onder ons die snakken naar een échte vistrip. In Oosterende, West-Vlaanderen ligt deze toekomstige zeebonken namelijk een trip garnalen vissen op de Noordzee te wachten! Het schip, dat op traditionele manier is uitgerust, heeft jouw hulp nodig met het vangen, sorteren, spoelen én koken van de garnalen.

De vistocht duurt circa drie uur en kost 35 euro per persoon. Je kan van maandag tot aan zondag reserveren en na afloop krijg je ongeveer 1 kg van jouw eigen vangst mee, zo kan je thuis nog eens nagenieten van een geweldige dag!

 

Sportief avontuur

Met nummer vier kun je sportief op avontuur in Limburg. In de sibbergroeve van Valkenburg vindt een sport plaats dat uniek is in héél Europa: grotbiken. Op een mountain bike dat speciaal voor grotten is aangepast ga je, onder leiding van een begeleider, op avontuur door de groeven. Tussendoor vertelt jouw begeleider iets over de groeven en past hij zich aan zodat de tocht echt voor iedereen te doen valt.

Deze sportieve belevenis duurt 1,5 uur en betreft 26 euro per persoon. Een reservatie kan gemaakt worden op zaterdag en zondag, op andere dagen is grotbiken niet mogelijk.

 

Vinologisch slapen

Op plek drie gaat het om wijn. Niet wijn proeven, maar slapen in een wijnvat! Het wijnvat staat in Stavoren, de oudste stad van Fryslân. Bij aankomst worden jullie ontvangen met koffie en gebak twee vouchers voor het “Friese 11-Steden Schaats Museum” en het “Jopie Huisman Museum”.Voor het overnachten is er ook een fles wijn aanwezig en na een dag op pad is er een heus vier-gangen diner. Dan is het tijd om heerlijk weg te dromen in de rustieke kamer en de volgende dag wakker te worden met een verzorgd ontbijt.

De overnachting voor twee personen vindt plaats bij het beeld van De Vrouwe van Stavoren en kost 253,50 euro om te reserveren.

 

Laatste rustplaats…

Nummer twee is een terugkeer naar het verleden, slapen in een hunebed. Deze overnachting is voor échte waaghalzen, want hunebedden zijn de rustplaatsen van de oude Germanen. Toch heb je niets te vrezen, want het is gelukkig maar een kamer dat ingericht is als hunebed. In dit hotel heb je, ondanks de primitieve uitstraling, toch alle moderne gemakken die je in een normale hotelkamer ook zou verwachten, zoals een LCD TV en een minibar.

Het hotel is in Stadskanaal, Groningen en betreft één overnachting. De prijs is 100 euro en geldt voor twee personen, inclusief ontbijt. Je kan van zondag tot en met donderdag op reservering écht ouderwets overnachten!

 

Creatief met chocolade!

Onze nummer een heeft een artistieke wending: beeldhouwen met chocolade! Er zijn een aantal redenen waarom wij deze aanprijzen. Niet alleen is chocolade altijd overheerlijk, maar het heeft ook een artistieke waarde. Je krijgt professionele begeleiding, kan tijdens de workshop onbeperkt chocolade eten en drinken en als kers op de taart mag je jouw beeldhouwwerk mee naar huis nemen.

De workshop vindt plaats in ‘s-Hertogenbosch in Noord-Brabant en duurt circa 2,5 uur. De prijs betreft 42 euro per persoon en is beschikbaar na reservering op elke eerste zondag van de maand.