in

Be mine…

Het klinkt nog ver maar de tijd gaat snel, Valentijnsdag komt eraan. Binnenkort staat alles weer in het teken van roze, rood en hartjes. Ieder jaar worden er weer duizenden kaarten rondgestuurd: “Wil jij mijn Valentijn zijn?”, “Be mine”. Het is een dag om je geliefde extra te verwennen, ik vind dat het niet per se je partner moet zijn, maar je vader of moeder extra verwennen vind ik ook wel kunnen op Valentijnsdag.

Valentijnscadeaus

Tegenwoordig neem je op die dag iemand mee uit eten, naar de bioscoop, verras je haar met een grote bos rozen en chocolade en op Valentijnsdag wordt het zelfs steeds populairder om iemand ten huwelijk te vragen. Er zijn op alle Valentijnscadeaus en kaarten dan ook veel symbolen van de liefde te vinden, vast ook wel op jouw Valentijnscadeau.

Vroeger dacht men dat alle emoties zich in het hart bevonden. Toen er later ontdekt werd dat dit niet zo was bleef het hart toch het symbool van de liefde. Ook de rode roos is een symbool van de liefde. Wedden dat je op Valentijnsdag heel veel mannen met een grote bos rode rozen ziet rondlopen? De roos was de lievelingsbloem van venus, de Romeinse godin van de liefde. Rood staat voor de kleur voor sterke gevoelens. Chocolade is ook wel heel populair tijdens Valentijnsdag. Kijk rond die tijd maar is bij een drogisterij, heel veel Chocolade is dan verpakt in de vorm van een hart.

Mijn Valentijn

Vroeger stuurde ik altijd kaartjes met “Wil je mijn Valentijn zijn? Kus Anoniem” en dan was het toch wel spannend of je zelf ook een kaartje zou krijgen. Al was het maar van een vriend of vriendin! Zelf heb ik een keer een kaartje gekregen van een vriendin en ik had haar geen kaartje gestuurd. Dat vond ze niet zo leuk, en dat is wel logisch eigenlijk. Sindsdien stuur ik altijd wel een kaartje!

 

What do you think?

Leukste blogs van januari

Kraamcadeau tips!