De winkels zijn er alweer op voorbereid, het assortiment is aangevuld met heel veel liefde. Het is namelijk over paar weken alweer Valentijnsdag. Ik probeer even terug te denken aan de tijd dat ik voor het eerst door had wat ‘’Valentijnsdag’’ in hield. Volgens mij was dat in groep 7, ik kreeg van een jongen uit mijn klas, een kussentje in een vorm van een rood hart; mijn eerste valentijnscadeau. Super schattig toch!

Ver terug in de tijd

Maar waar komt Valentijnsdag toch vandaan? Op internet zijn er verschillende theorieën te vinden, maar alle theorieën gaan ver terug in de tijd. Waarschijnlijk ligt de oorsprong bij Sint Valentijn. Een jonge Romein die werd gemarteld maar weigerde om zijn christendom op te geven. Hij stierf op 14 februari 269 na Christus. De legende zegt dat Valentijn een de dag voor zijn executie een afscheidsbriefje achterliet voor de dochter van een medegevangene waarop hij verliefd was geworden. Hij ondertekende het briefje met ‘Van jouw Valentijn’. Hier zou ook de traditie vandaan komen om kaarten te ondertekenen met ‘jouw Valentijn’.

Een ander verhaal gaat over een priester in Rome die Valentijn heet.
Een keizer genaamd Claudius II had Romeinse soldaten verboden om te trouwen omdat hij van mening was dat ongehuwde mannen betere soldaten waren. Priester Valentijn negeerde deze regel en trouwde in het geheim jonge paren. De Keizer ontdekte dit en nam Valentijn gevangen en veroordeelde hem ter dood.

Zelf dacht ik ook altijd dat het iets was in de trend van, iemand die je heel erg leuk vind een kaartje sturen en hopen dat je een kaartje terug krijgt, zodat je dan wist of die gene jou ook leuk vind. Ja toch, zoiets werd toch ook gezegd?

Mijn Valentijn

Dit wordt het zevende jaar dat ik Valentijnsdag ‘vier’ met mijn vriend. Alleen ik moet eigenlijk eerlijk bekennen dat wij er nooit echt iets aan doen. Het eerste jaar heb ik nog een cadeautje gekregen, maar daarna nooit meer op Valentijnsdag. Maar voor mij hoeft dat ook niet zo, ik vind spontaan een cadeautje krijgen veel leuker!
Toch kan ik het nooit laten om niks te doen. Paar jaar geleden, toen wij nog niet samenwoonde gebeurde er  zo  iets grappigs. Wat ook echt weer mij moest overkomen.
Wouter woonde samen met een vriend, ik had al polshoogte genomen of die vriend thuis was ja of nee. Dat was hij dus niet, dus ik kon mooi mijn gang gaan. Ik wilde namelijk de tafel mooi dekken met een heerlijke chocoladefondue. En ik had overal kaarsjes aan gedaan, toen ik daar mee klaar was wilde ik op de trap die je op moest lopen om in de woonkamer te komen, ook versieren met kaarsjes. Terwijl ik bezig was met alles goed weg te zetten en aan te steken, kwam mijn vriend binnen. Zo stom. Hij was veel eerder thuis dan ik dacht, naja veel eerder ongeveer 20 minuten. Maar toch in die 20 minuten had ik die kaarsjes wel aangekregen. Dus het idee was er een beetje vanaf. Maar gelachen hebben we zeker!

 

Aankomende Valentijn

Dit jaar valt Valentijn op een donderdag. Net na carnaval dus wie weet hoeveel liefdes er zijn opgebloeid tijdens dit feestje! Maar wij doen er niks aan. Alleen nu zag ik op Pinterest echt zulke leuke ideeen om te maken als avondeten, ontbijtje, lunch of tussendoortje. En dat wil ik wel gaan doen! Zo kan je een zelfgemaakte pizza maken in een harten vorm. Dan snijd je het deeg alvast in een groot hart en daarna beleg je hem wat de ingrediënten die jij wil. Ik denk dat ik dat dit jaar ga maken! Maar ik zag ook zoiets liefs, een boterham met van die discospikkeltjes die je vroeger op je ijsje kreeg. Je smeert een boterham belegt het met die spikkeltjes, pakt een andere boterham daar druk je een harten vormpje uit en vervolgens leg je de boterham op de andere boterham en dan heb je een super leuk resultaat. Dit wil ik eigenlijk ook maken, alleen dan voor mijzelf denk ik. Want mijn vriend houdt helemaal niet van zoetigheid en ik wel!! En wat zijn jullie plannen voor Valentijnsdag? Geven jullie je geliefde wel een cadeautje? Heb je nog geen idee, op de site van www.fonq.nl kan je vast wel op een leuk idee komen. Mocht je nog iets nodig hebben om een lekker & romantisch diner te maken dan kan je daar ook terug voor het keukenassortiment! Happy Valentine’s day, with a lot of love!

Liefs, Aniek!

Met dank aan Aniek
Blogger – writing with red lips – dreamer – hopeless romantic – in love with interior – friend – family- lover.