Maanden aan voorbereidingen, maanden voorpret en maanden keken we naar deze dag uit. Twee februari werd mijn vader vijftig jaar en dat moest uiteraard gevierd worden!

Feestje in de kelder

Maar hoe? Hoe gingen we dit aanpakken? Mijn vader is immers niet zo’n feestbeest en houdt absoluut niet van een knalfuif. Nee, het moest gezellig, sfeervol, maar klein worden. De ideale plek hiervoor was uiteraard onze gigantische kelder waar we de nodige statafels en krukken makkelijk in kwijt konden. Via een verhuurbedrijf hebben we statafels en barkrukken gehuurd. Mijn oma en tante zouden voor de hapjes zorgen dus nu moesten wij de rest regelen.

Weekend Kopenhagen

We begonnen met onze eerste verrassing die dag. Een gezellig maar uitgebreid ontbijt met de familie. Tijdens dit ontbijt hebben we alle cadeaus gegeven. Samen met m’n zusje, vriend en oma hebben we mijn vader en uiteraard Karin (zijn vrouw, mijn (stief)moeder) een spectaculair weekendje naar Kopenhagen gegeven! Daar was hij uiteraard heel blij mee! Daarna was het snel ontbijten en vervolgens stond zijn volgende verrassing klaar. Met een hoop kabaal kwam er een razendsnel rood voertuig de oprit oprijden. Dat kon maar één ding betekenen: een Ferrari!

Scheuren in een Ferrari

Mijn ouderwetse pap van vijftig jaar toverde om in een kwajongen van 18 en genoot al vanaf het eerste moment dat hij zijn voet op het gaspedaal drukte. Hij omschreef deze ervaring met één passend woord: gers! Zoals mijn vader dat nog steeds zegt. Na zijn sensationele belevenis, is hij gaan lunchen met een paar maten. s’Avonds gingen we met de familie gezellig deens eten. Mijn oma had allerlei lekkere hapjes gemaakt. Mijn vader dacht dat hier de avond ging eindigen, maar ach je wordt maar één keer vijftig, dus toch een reden voor een klein feestje.

Oude vrienden

We trommelde allemaal oude vrienden op via Facebook. Oude dienstmaten, stapvrienden en buren kwamen als verrassing aan in onze kelder. Mijn vader was enorm verrast. De avond heeft uiteindelijk toch nog tot half vier s ’nachts geduurd. Zo zie je maar, die oude pa van mij kan het wel!

Denk jij nu, ik wil ook wel zo’n belevenis Ferrari rijden cadeau geven? Ga dan snel naar Kadopagina en bestel!