Jarig zijn, je verjaardag vieren, geweldig toch? Ok, het enthousiasme wat je als klein kind had heb je waarschijnlijk niet meer, maar het is nog steeds leuk om je verjaardag te vieren. Wij geven je graag 11 redenen, overigens in geheel willekeurige volgorde, waarom het leuk is om verjaardagen te vieren!

1. Taart

Taart, gebak, cupcakes, lekkere koekjes… wat je ook trakteert op een verjaardag; allemaal heerlijk! En aangezien je maar een keer per jaar jarig bent, hoef je niet op de calorieen te letten!

2. Cadeaus

Vroeger maakte je waarschijnlijk een verlanglijstje, misschien wel in een mooi notitieblokje. Het maakt niet uit of je dit nu nog steeds doet; verjaardagscadeaus krijgen is en blijft heerlijk!

3. Weer een jaartje wijzer

Nou ja, dat wijzer is het misschien niet altijd, maar wel een jaartje meer levenservaring. En dat kan best wel eens handig zijn.

4. Reden voor een feestje

Jouw verjaardag is altijd een reden om een feestje te geven, en feestjes zijn leuk toch? En bij een speciale leeftijd krijg je misschien zelfs wel eens een verrassingsfeestje!

5. Je staat een dag in de aandacht

Nee, natuurlijk hou je er niet van om een dag in de aandacht te staan! Maar ach, als het dan moet, dan kan het maar beter op jouw verjaardag zijn, vind je niet? Geniet ervan, je bent maar een keer per jaar jarig.

6. Goede reden om lekker uit eten te gaan

Op jouw verjaardag mag je verwend worden en dat kan bijvoorbeeld door lekker uit eten te gaan of een ander leuk dagje uit. Waar jij zin in hebt, het is jouw dag! Laat je lekker verwennen en zorg ook gewoon goed voor jezelf 🙂

7. Weer een jaartje ouder

…last but not least… je bent weer een jaartje ouder. En dat is echt niet iedereen gegeven!

Hebben wij je niet overtuigd? Dan herken je je waarschijnlijk meer in het artikel “15 redenen waarom wij verjaardagen vreselijk vinden

Image Credits: Pixabay.