verlovingsfeest organiseren

Stap 1. Verliefd. Stap 2. Verloofd! Is hij net op één knie gegaan voor jou of heb jij de touwtjes in eigen handen genomen en heb jij de vraag der vragen gesteld? Of je nu een flash mob stand-by had staan of dat de ring op de bodem van een champagneglas lag, jullie zijn nu verloofd. Gefeliciteerd! Reden voor een feestje! Lees snel verder om een onvergetelijk verlovingsfeest te organiseren.

Wat is een verlovingsfeest?

Alleen maar de perfecte manier om aan iedereen te laten weten dat jullie gaan trouwen! In een kleine kring of een hele grote, hangt van je wensen af, kun je het leuke nieuws met elkaar vieren. Verlovingsfeestjes hoef je niet groots aan te pakken, een feestje in jullie huis of in de grotere tuin van je schoonouders. Bij uitstek een geweldige kans om ideeën op te doen voor je bruiloft. Vraag ook naar tips van je voorgangers.

Tip: Heb je een groot budget, dan is het toch wel aan te raden all out te gaan. Regel een cateraar, huur een locatie of ga voor een hippe foodtruck.

Het verlovingsfeest organiseren: wie, wat, waar?

Vertellen
Je komt bij van het feit dat je net ten huwelijk bent gevraagd. Schreeuw je het van de daken, ga je iedereen als een gek bellen of post je iets op social media? Of wacht je nog even met het vertellen en zorg je dat het een verrassing is tot het verlovingsfeest? Keuzes, keuzes, keuzes.

Gasten
Een tip die we je mee willen geven: iedereen die uitgenodigd wordt voor het verlovingsfeest gaat er ook vanuit welkom te zijn op de bruiloft. Kijk kritisch naar de gastenlijst die je opstelt. Weet je het nog niet zeker, vier je verloving dan in intieme kringen. Pluspunt: je bespaart geld!

Casual chique
Op de uitnodigingen vraag je je gasten om casual chique te komen, zodat ze zich toch opdoffen zonder het te formeel te maken. Het aanstaande bruidspaar kan natuurlijk in pak en een wit jurkje, zie het als een oefening voor de echte dag.

Cadeaus verloving

Het is niet gebruikelijk om cadeaus voor het bruidspaar mee te nemen naar een verlovingsfeest, meestal wordt er een huwelijkscadeau gegeven. Wil je toch niet met lege handen aankomen, verras ze dan gerust met een kleinigheidje.

Image Credits: Pixabay.