Huis versieren
in ,

Verras het bruidspaar: ga hun huis ‘versieren’!

In veel vriendengroepen is het traditie: als één van de vrienden gaat trouwen dan moet er een geintje uitgehaald worden voor als het kersverse echtpaar thuiskomt. Natuurlijk gaan jullie hun huis versieren! Die fijne huwelijksnacht kunnen ze dan wel vergeten!

Huis versieren voor bruidspaar

In mijn omgeving is het best gebruikelijk om de newly-weds te verrassen met een versierd huis of een versierde tuin tijdens hun trouwdag. Daarbij moet je niet denken aan slingers en ballonnen, maar aan hele andere ‘versieringen’. Zo keken vrienden van mij verbaasd op toen zij thuiskwamen van hun bruiloft. Nu begrepen ze waarom ze een zandbak als huwelijkscadeau hadden gekregen voor hun zoontje tijdens het feest: Op de oprit was zo’n 12 kuub zand gestort. Alsof dat niet genoeg was, was hun auto, een lelijke eend, bovenop die bult zand neergezet. Tsjah, dat hadden ze kunnen verwachten, nadat ze een jaar eerder zelf bij vrienden een auto in de huiskamer hadden neergezet!

Tuin vol dieren

En wat dacht je van vrienden die tijdens hun huwelijksfeest een barbecue cadeau kregen met daarbij een foto van een varken? Eenmaal thuis aangekomen bleek hun tuin vol te staan met dieren; een varken, kippen, konijnen, je kon het zo gek niet verzinnen!

De gekste ideeën om een huis te versieren

Ik kan nog wel tientallen ideeën opnoemen van ‘versieringen’ en geintjes die ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen. Een alarm boven op het dak dat afging iedere keer wanneer het licht in de slaapkamer uitging, een woonkamer vol met piepschuimballetjes, de trap naar de slaapkamer vol zetten met glaasjes water, een compleet huis inpakken met plastic zodat je niet bij de deur kunt komen, al het ondergoed van het bruidspaar in de vriezer verstoppen en in alle gaten en vazen en waxinelichtjes rijst stoppen. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Tuin vol bierdoppen

Na onze bruiloft vreesde ik voor wat er in en om ons huis gebeurd was. Mijn man heeft namelijk zelf nogal eens een geintje uitgehaald bij anderen. Bij ons was er echter niets gebeurd. Toen we een paar dagen later echter thuiskwamen van onze huwelijksreis bleek dat er alsnog een geintje met ons was uitgehaald: onze tuin lag bezaaid met honderden bierdoppen!

Nou ben ik nieuwsgierig, wat voor geintjes zijn er met jullie uitgehaald of heb je zelf wel eens uitgehaald toen iemand van je vrienden ging trouwen?

What do you think?

Huwelijksnacht spannend? Nee hoor, enveloppen tellen!

Zakje snoep

Zakje snoep of zakje superfoods bij kinderfeestje?