tijdschrift

Wij Nederlanders zijn maar druk bezet. We gaan naar ons werk, spreken af met vrienden en zijn constant bezig. Daarom kan het juist heel lekker zijn om even helemaal niets te doen. Wees lekker egoïstisch, zet je telefoon uit en trek je onesie aan. Hierbij vijf tips (de vrouwenversie, sorry mannen) om ouderwets te genieten van tijd voor jezelf.

1. Smeer jezelf zacht

body butter

Niets is zo fijn om lekker Koos make-uploos op de bank te liggen, ingesmeerd met allerlei lekkere producten. Zelf ben ik erg fan van maskers van Van der Hoog. Ze zijn goedkoop, ruiken heerlijk en zijn zacht voor de huid. Met een maskertje op voel ik me heel ontspannen. Het werkt ook mee dat ik niet naar buiten durf en dus even niemand hoef te zien 😉 Daarnaast is het fijn om je huid in te smeren. Ik ben groot fan van de body butter van The Body Shop.  Elke geur is even lekker, hmmm. Als je jezelf laat masseren, wordt het nog beter.

2. Lees een (niet zwaar beladen) boek

tijdschrift

Eerlijk is eerlijk, voor een journalist lees ik veel te weinig boeken. Ik schrijf liever zelf dan dat ik urenlang boeken verslind. Wel ben ik dol op how-to boeken zoals Style en Beauty van Lauren Conrad. Leest heerlijk weg, geeft me wat rust in m’n hoofd en er staan veel mooie foto’s in. Als je eenmaal in je dekentje opgerold bent, kun je er extra van genieten.

3. Verzorg je handen/nagels

essie nagellak

Nu je toch tijd voor jezelf hebt genomen, verzorg je handen/nagels! Je handen zijn belangrijker dan je denkt: mensen kijken het liefst naar nette, verzorgde handen. Vijl je nagels netjes bij, lak ze met een nieuwe kleur en smeer je handen in met een verzorgende crème. Ik ben persoonlijk fan van Essie nagellak. Sterker nog, ik koop geen andere merken meer. Deze blijft bij mij zeker zes dagen zitten. Kun je er weer tegenaan!

4. Kaarsen en relaxmuziek

kaarsen

Kom ik weer aan met mijn eeuwige kaarsen… Ik vind kaarsen, geurkaarsen in het bijzonder, een investering. Als er kaarsen branden, krijg ik meteen een rustig gevoel in m’n lijf. Het zorgt voor sfeer, gezelligheid en een lekkere geur. Ik vind het ook prettig om een muziekje op te hebben. Denk dan niet aan keiharde bonkmuziek (ook leuk, maar niet nu), maar eerder aan relaxmuziek. Op YouTube staan veel video’s van soms wel twee uur lang (zoek op meditatie en yoga muziek) waardoor je heerlijk kunt relaxen en soezen. Zzzzz…

5. Thee en iets lekkers

theekop

Ik ben de definitie van theeleut. Thee zonder cafeïne is geweldig om mee tot rust te komen. En oké, vooruit, je mag er ook wel iets lekkers bij voor deze ene keer. Mijn lievelingsservies om thee uit te drinken komt van Blond Amsterdam. Draagt bij aan de gezelligheid!

Veel plezier met deze vijf tips om te genieten van jouw tijd alleen! Wat doen jullie meestal om tot rust te komen?