in

Voor het eerst weer echt Sinterklaas vieren

Het sinterklaasfeest verandert zodra je ouder wordt, maar wanneer er kinderen komen verandert  het weer terug.  Zo ook bij ons!

Kleintjes

Toen mijn broer, zus en ik naar de middelbare school gingen werd het sinterklaasfeest minder belangrijk. Maar nu er weer kleintjes in onze familie zijn, wordt de beste man toch weer belangrijk. Het is zo gaaf om te zien hoe zij reageren op de Sint en zijn pieten.

De intocht

Mijn zoontje is nu 9 maanden en snapt nog niks van het sinterklaasfeest. Toch vindt hij het wel gezellig om bij zoveel vrolijke mensen te zijn. Tijdens de intocht keek meneer zijn ogen uit. Hij trappelde met zijn beentjes van plezier en de pieten…… een baby is een pietenmagneet, hahaha. Ik heb nog nooit zoveel pieten bij mij gehad! Hoewel hij er nog niks van snapt, vind ik het toch erg leuk om het weer te vieren. Zo heeft hij ook al zijn schoen gezet. Zijn blik…. Onbetaalbaar. Hij was zo blij met het cadeautje. Nadat het papier eraf was, stopte hij het vliegtuigje gelijk in zijn mond.

Op bezoek

Dit jaar vieren we 5 december uitgebreid en komt ook de Sint op bezoek. Zo gezellig met familie bij elkaar. De neefjes en nichtjes komen ook en dat maakt het nog leuker! Liedjes zingen, lekker eten, warme chocolademelk en dan…… gebonk op de deur, pepernoten vliegen de kamer in en daar is hij…. Sinterklaas. Ik ben benieuwd hoe mijn zoontje erop gaat reageren en of hij bij de Sint op schoot durft. Zwarte piet vond hij niet heel eng zolang papa of mama maar in de buurt was. Het belooft in ieder geval een hele leuke avond te worden. Ik ben wel erg benieuwd wat ik van de Sint krijg. Onze Sint is niet alleen leuk met de kleintjes, maar ook de volwassenen vergeet hij niet.

Niet alleen thuis maar ook op school en op de vereniging

Sint komt niet alleen bij ons thuis, maar ook op de school waar ik werk. Die dag ben ik vrij, dus ga ik samen met mijn mannetje een kijkje nemen. Het leuke is dat de pietenband van mijn vader op mijn school komt spelen! Extra leuk! Ze maken er altijd een hele show van en betrekken de kinderen bij het optreden. Ook op de vereniging, waar ik de color guard les geef, komt de Sint. Vorig jaar was dit een groot succes en ook dit jaar vieren we het. De meiden kijken er al naar uit en mijn zoontje…. Die gaat ook deze avond lekker mee. Drie keer Sinterklaas! Wij boffen. Ik kijk er nu al erg naar uit. Onze Sinterklaas is Martin Teeuwisse. Hij is te vinden op: www.sinttehuur.info De pietenband is te vinden op www.showband75.nl

What do you think?

Review wijnglazen met tekst

chocolade

Heerlijke chocolade van de Wereld van Snor