Cadeaus geven en krijgen; voor veel mensen is het het leukste wat er is! Maar soms doen mensen wel erg goed hun best… waarom zouden zij het perfecte cadeau willen geven?

Om in indruk te maken

Dure cadeaus krijgen klinkt leuk, maar soms krijg je alleen een duur cadeau omdat de ander indruk wil maken. Op wil scheppen hoe goed hij of zij het wel niet heeft, naar jou of mensen in jouw omgeving. Kijk uit dat mensen geen tegenprestatie verwachten; een cadeau is een cadeau zonder voorwaarden, toch? Zolang je dit maar weet en je hier niets van aantrekt, dan is het misschien niet zo erg.

Om iets goed te maken

In de film zie je het wel eens; mannen die iets goed te maken hebben met hun vriendin of vrouw, en ze daarom overladen met bloemen en dure cadeaus. Neem deze cadeaus met een korreltje zout; wees er zeker van dat deze cadeaus niet alleen maar zijn om je om te kopen!

Omdat we het stiekem zelf ook zouden willen hebben

Stiekem moet ik wel een beetje lachen als een trotse papa heel enthousiast een mooie doos LEGO aan zijn zoontje van twee geeft. Vaak zijn ze hier nog veel te klein voor; wedden dat papa graag zelf met de LEGO speelt! Natuurlijk zijn niet alleen vaders hier schuldig aan; mama’s kopen ook met alle liefde die mooie pop die lijkt op hun pop van vroeger. En dat is toch niet erg, lekker van genieten!

 

 

Image Credits: Pexels.