Ken je dat? Je vraagt een familielid, een vriendin of een collega wat hij of zij graag op zijn of haar verjaardag hebben wil, of ze nog cadeautips hebben. Er wordt lang over het antwoord nagedacht, waarna de gevreesde zin komt: ‘Ik heb alles al, doe maar een cadeaubon’. Doe maar een cadeaubon? Wat moet je daar nou mee? 

Een cadeaubon uit gemakzucht

Oké, eerlijk is eerlijk, deze blog is natuurlijk een beetje met een knipoog geschreven. Wij kijken een gegeven paard niet in de bek en natuurlijk zijn we allemaal blij als we een cadeaubon krijgen. Dat betekent namelijk één ding: SHOPPEN! Deze blog gaat dan ook niet zozeer over de cadeaubon als cadeau op zich, maar over het gemak waarmee we tegenwoordig zeggen ‘Doe maar een cadeaubon’. Het is tijd om weer creatief te worden en na te denken over wat onze wensen zijn!

Persoonlijke cadeaus zijn zoveel leuker

De leukste cadeaus die je kunt krijgen zijn de cadeaus waarvan je merkt dat er moeite voor is gedaan. Een cadeau waarvan je weet: daar is moeite voor gedaan. Een cadeaupakket met een bijzondere samenstelling, een cadeau waar heel goed over nagedacht is of een cadeau waarvan je ooit eens gezegd hebt dat je het graag zou willen hebben (maar dat zelf alweer vergeten bent) en dat de gever dat goed onthouden heeft. Dat zijn de leukste cadeaus! Een cadeaubon daarentegen is maar wat gemakkelijk. Het enige wat je als gever zelf hoeft te doen is bedenken van welke winkel je een cadeaubon gaat geven en wat voor bedrag je er op laat zetten. Zelfs het inpakken wordt vaak al in de winkel of door de webshop gedaan.

Ik verras liever

Niet alleen de gever van een bon kan nog wel eens uit gemakzucht handelen, ook de jarige van tegenwoordig maakt zich er maar wat graag gemakkelijk vanaf door op de vraag wat hij of zij graag hebben wil te antwoorden met ‘Doe maar een cadeaubon’. Hoe vaak ik die opmerking het afgelopen jaar al niet heb gehoord! Ik vind het altijd maar lastig. Ik geef liever cadeautjes waarmee ik iemand echt kan verrassen!

‘Ik laat me graag verrassen’

Zullen we met z’n allen afspreken dat we in 2016 als we echt niet weten wat we op onze verjaardagen willen dat we niet meer zeggen ‘Doe maar een cadeaubon’, maar dat we dan zeggen: ‘Ik laat me graag verrassen!’?