Hoe vaak komt het voor dat zodra je iemand de vraagt stelt : Wat zijn je wensen? dat je het antwoord krijgt: Ik hoef niks of kies maar zelf iets uit. Wat moet ik nou met zo’n antwoord?

Origineel

Vlak voor iemands verjaardag ben ik altijd druk bezig met bedenken wat ik voor diegene ga kopen. Ik hou er namelijk niet van om het meest voorkomende standaard kado te geven, namelijke geld in een envelop. Als ik dan geld geef wil ik het wel in een leuk jasje steken. Zo gaf een vriendin van mij een andere vriendin zes ballonnen met allemaal 1o centjes cadeau. Het was een hoop troep maar zeker een leuk origineel kado.

Cadeaubonnen

Het is erg gemakkelijk om iemand een cadeaubon te geven. Maar wat als je iemand een cadeaubon geeft wat helemaal niet bij die gene past? Zo kreeg ik op mijn vijftiende verjaardag een Bart Smit bon van mijn tante. Allemaal heel erg leuk als ik een jongen was geweest en van gamen hield. Maar ik was een meisje dat druk bezig was met make-up en kleren. Uiteindelijk heb ik de bon geruild met mijn moeder. Zo kreeg ik het geld en zij de bon. Probleem opgelost!

Tuurlijk mag je een gegeven paard niet in de bek kijken, maar de bedoeling van een cadeau geven is dat je iemand iets geeft waar hij/zij iets aan heeft of iets wat diegene al heel lang graag wilt.

Een kleine bijdrage

Er zijn ook mensen die iets willen maar waar een prijskaartje aanhangt. Vaak maken ze via een kleine envelop onderaan de uitnodiging dat duidelijk. Dan vind ik het een ander verhaal. Als ik iemand blij kan maken met een kleine bijdrage doe ik dat graag, maar vaak zorg ik er wel voor dat ik er nog iets kleins bij heb. Je hebt ook nog van die mensen die ondanks je wens toch eigenwijs een cadeaubon geven. Onder het motto: Geld geven is zo cliché.

SONY DSC