Zakje snoep

Weet je nog hoe het was wanneer je vroeger naar een verjaardagsfeestje van een klasgenootje of vriendinnetje ging? Je deed de leukste spelletjes, speelde verstoppertje, ging naar het zwembad of naar de bioscoop. Het leukste van het kinderfeestje kwam altijd pas op het einde wanneer je weer naar huis ging, want dan kreeg je een zakje snoep mee naar huis! 

Verrassing!

Het zakje snoep aan het einde van het kinderfeestje kwam eigenlijk nooit echt als een verrassing. Wel was het een verrassing wat er dan allemaal in zou zitten. Lolly’s, drop, een Lange Jan en misschien wel een Twix of een Kitkat? Het leuke van dat zakje snoep was dat je thuis nog even na kon genieten van het feestje. Als je een beetje zuinig was met je snoep dan kon je er soms wel een week van snoepen.

Zakje snoep anno 2016?

Ik zit nog helemaal niet in de fase dat ik me druk zou moeten maken om kinderfeestjes, maar ik denk er stiekem al wel eens over na. Het lijkt mijzelf erg leuk om de kinderen na afloop van het feestje een zakje snoep mee te geven wanneer zij naar huis gaan. Niet te overdreven, maar gewoon een zakje met wat lekkere snoepjes. Een lolly, wat dropjes, een zakje Haribo en een Twix. En misschien stop ik voor het feestgevoel nog wel een ballon in het zakje. 

Zakje superfoods

Tegenwoordig is het allemaal niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Nu eet de één glutenvrij, kan de ander niet tegen de kleurstoffen in de Smarties en is er weer een ander die van paps en mams geen suiker mag eten. Voeg daar de kinderen aan toe die opgroeien met louter superfoods en voor je het weet mag je het zakje snoep niet meer vullen met snoep, maar moet je gojibessen of een handvol havermout in een zakje doen. Of overdrijf ik nou? Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe dat tegenwoordig gaat. Krijgen kinderen nog wel een zakje snoep mee na afloop van een kinderfeestje? Wat stop jij dan in zo’n zakje? Ik ben heel benieuwd!