in

5x het ‘Zomaar-cadeautje’

Geef jij wel eens een cadeautje aan iemand gewoon omdat hij of zij dat verdient, zonder dat daar een specifieke aanleiding voor is? Toegegeven, ik doe het ook niet zo vaak. Cadeaus geven voor iemand die jarig is, een nieuwe baan heeft, getrouwd is of net een baby heeft gekregen, dat doe ik bijna op de automatische piloot. Maar zomaar even een cadeautje geven, omdat je van iemand houdt of omdat iemand wel een opkikker verdient, een cadeau geven zonder aanleiding, dat doe ik veel te weinig. Toch geef ik je hier vijf goede redenen waarom je zo nu en dan wél zonder aanleiding een cadeautje zou moeten geven. Ik noem het het ‘Zomaar-cadeautje’.

1. De verrassing van het onverwachte

Zie je het gezicht van je beste vriendin al voor je wanneer je haar komt verrassen met een bos bloemen of een dagje wellness, simpelweg omdat je blij bent met dat ze altijd voor je klaarstaat? ‘Dat had je echt niet hoeven doen!’ is een uitspraak die je kunt verwachten na het geven van het ‘Zomaar-cadeautje’ en het klopt ook helemaal. Je had het niet hoeven doen. Maar hoe leuk is het dat je het wél doet?

2. Het is geen verplichting

Een verjaardag, een trouwerij of een housewarming; allemaal zijn het eigenlijk verplichte nummers om een cadeau mee te nemen. Een ‘Zomaar-cadeautje’ komt rechtstreeks uit het hart, omdat je er naar verlangt om een ander te verrassen of te belonen. Krijg je een cadeau zonder aanleiding dan kun je wel stellen dat de persoon die geeft echt om je geeft. En dan maakt het helemaal niet uit wat je precies krijgt, de wetenschap dat diegene zoveel van je houdt dat hij of zij je wil verrassen maakt dat het cadeau bij voorbaat al geslaagd is.

3. Omdat je soms niet kunt wachten

Heb je dat ook wel eens, dat je ergens online of in een winkel iets tegenkomt waarvan je denkt: ‘Dit is het perfecte cadeau voor m’n broer die nog lang niet jarig is’. Je laat het liggen en besluit het pas te kopen wanneer je broer bijna jarig is. Tegen de tijd dat het echter zover is is het cadeau in kwestie niet meer verkrijgbaar of ben je zelf vergeten wat het ook al weer precies was. Veel beter is het om dat cadeau meteen te kopen en te geven. Dan kom je er ook prima mee weg wanneer je op zijn verjaardag je er van af maakt met nieuwe sokken of boxershorts.

4. Je zou het zelf ook fantastisch vinden

Wanneer heb je zelf voor het laatst onverwacht een cadeautje gekregen? Zomaar, omdat de ander je iets gunt? Waarschijnlijk maak je het zelf ook niet zo vaak mee. Maar als het dan gebeurt, dan geniet je er ook met volle teugen van!

5. Omdat geven goed voelt

Ken je dat gevoel? Dat je blij wordt als je iemand een cadeautje geeft? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je van geven gelukkig wordt. Ik zou zeggen: waar wacht je nog op?

What do you think?

Event; Disney on Ice is een kado’tje!

Prachtige wanddecoratie