in

Zwanger? Geef een gender reveal party!

Als je vroeger zwanger was moest je tot de bevalling wachten totdat je wist of je een jongetje of een meisje kreeg. Tegenwoordig is dat wel anders, al vrij in het begin van de zwangerschap valt al te zien of je een jongetje of een meisje krijgt. Sommige toekomstige ouders kiezen ervoor om niet te weten wat voor geslacht hun nog ongeboren kindje krijgt, anderen kiezen ervoor om het wel te willen weten maar voor hun omgeving geheim te houden en weer anderen willen het direct van de daken schreeuwen: ‘Wij krijgen een zoon! (of dochter natuurlijk)’ Die laatste groep wordt steeds creatiever in hun manieren om hun omgeving te laten weten of er blauwe of roze rompertjes gekocht moeten worden. Helemaal hip anno 2015 is een gender reveal party. Tijdens zo’n feestje maak je op een originele wijze bekend wat voor geslacht je baby heeft! Dan kunnen je familieleden maar alvast kraamcadeaus gaan shoppen!

De taart aansnijden

Eén manier waarop je je familie en vrienden kunt laten weten of je een jongetje of een meisje krijgt is door middel van een taart! Je kunt zelf aan de slag gaan door zelf een taart te bakken, maar kunt ook bij de plaatselijke bakker een taart laten maken. De buitenkant van de taart hou je neutraal, maar de binnenkant laat je roze of blauw maken. Tijdens de gender reveal party snij je de taart aan en dan verraadt de kleur het geslacht! Wil je dit moment helemaal spannend maken dan vraag je degene die de echo maakt om op een papiertje op te schrijven wat voor geslacht jullie baby heeft, laat dit in een dichte envelop stoppen en geeft deze envelop aan de bakker. Dan is het voor jullie zelf ook nog een verrassing bij het aansnijden van de taart!

Knip het lintje van de babykamer door

Ook een leuke manier om het geslacht van je baby bekend te maken is door een lintje te spannen voor de deur van de babykamer. Wanneer het lintje doorgeknipt is doe je de deur open en voilà, het is duidelijk wat voor geslacht jullie kindje heeft! Dit is ook een hele leuke manier om je familie te laten weten dat je een tweeling krijgt. Wat zullen ze verbaasd kijken als ze niet één, maar twee ledikantjes zien staan!

Zet de grote broers of zussen in

Niets leuker dan grote broers en zussen te betrekken bij het onthullen van het geslacht! Trek de grote broers of zussen een t-shirt aan met daarop een tekst die duidelijk moet maken wat voor geslacht hun nog ongeboren broertje of zusje heeft.

Serveer roze of blauwe muisjes

Op een gender reveal party kun je er eigenlijk niet om heen: beschuit met muisjes! Heel simpel, maar effectief. Welke kleur je ook gaat strooien, het kwartje zal meteen gaan vallen.

Heb je zelf nog originele ideeën hoe je je familie kunt laten weten wat het geslacht van jullie baby is? Laat het weten in een reactie!

What do you think?

Mijn herinneringen aan Sint Maarten

Sint Maarten: 11 november is de dag…